Google sagsøges for kæmpe milliardbeløb for at indsamle brugeres data i inkognito-tilstand

Google er blevet genstand for et kæmpe søgsmål på over 30 milliarder kroner for at krænke brugernes privatliv, når de browser.

Selvom inkognito-tilstanden har været slået til i Googles onlinetjenester, har den amerikanske it-gigant alligevel kunne tracke brugernes browserhistorik.

Derfor er Google blevet genstand for kæmpe gruppesøgsmål på hele fem milliarder dollar - svarende til omkring 33 milliarder kroner - for at krænke brugernes privatliv.

Det skriver Reuters.

Af søgsmålet fremgår det, at Google Analytics, Google Ad Manager og andre Google-applikationer og smartphone apps indsamler data uanset, om brugeren klikker på en Google-annonce eller ej.

"Google kan ikke fortsætte med at deltage i skjule og uautoriserede dataindsamlinger virtuel fra alle amerikanere med en computer eller smartphone," lyder det i søgsmålet.

Læs også: Google udskyder lancering af Android 11

Her er svaret fra Google
Google-talsmand Jose Castaneda har svaret på anklagerne ved at understrege, at inkognito-tilstanden ikke er garanti for, at der ikke sker en dataindsamling.

"Det fremgår klart hver gang du åbner et inkognito-vindue, at hjemmesider stadig kan være i stand til at indsamle data fra din browser-historik," lyder det i en kommentat for ham.

Beløbet i gruppesøgsmålet er beregnet ved, at der kræver 5.000 dollar for hver eneste Google-bruger, der har browset siden 1. juni 2016.

Læs også: Google-ansatte får 6.700 kroner til indretning af hjemmekontoretPremium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.