I fem år blev Peter Warnøe advaret om mystisk millionlån

Peter Warnøes revisor har gennem fem år advaret ham mod opsigtsvækkende lån, der er blevet mistænkt for hvidvask.

It-investor Peter Warnøe er gennem fem år blevet advaret af sin revisor om et mystisk millionlån, som Erhvervsstyrelsen har mistænkt for at være hvidvaskning.

Siden 2014 har Peter Warnøe nemlig fået påtaler hvert år af sin uafhængige revisor, fordi han ikke har kunnet dokumentere aftalen bag en overførsel på 700.000 euro - svarende til 5,2 millioner kroner - der i 2013 blev sendt ind i hans private selskab BBW Invest.

Det skriver Børsen, der har gennemgået selskabets regnskaber.

"Ledelsen har ikke kunnet tilvejebringe tilstrækkelig og egnet dokumentation," lyder det fra revisoren i 2018-regnskabet om overførslen.

Børsen har desuden fået aktindsigt i en mail fra Erhvervsstyrelsen til Skattestyrelsen fra 5. marts 2019, hvor Erhvervsstyrelsen mistænker overførslen for at være hvidvaskning.

Ifølge Ekstra Bladet blev sagen i foråret 2019 oversendt til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, Bagmandspolitiet.

I en mail til Børsen slår Peter Warnøes fast, at han intet har hørt fra Bagmandspolitiet, ligesom han mener, at Erhvervsstyrelsen anser sagen som lukket.

Læs også: Ekspert-vurdering: Ventureselskabet Nordic Eye har brudt hvidvaskloven
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?