Ugen i tech: Her er Sonys længe ventede PlayStation 5 / Rygte: Apple laver om på iMac – ligner en ’svævende iPad Pro’ / Teslas vilde el-lastbil er køreklar: Om lidt går produktionen i gang

Ugen i tech: Her er Sonys længe ventede PlayStation 5 / Rygte: Apple laver om på iMac – ligner en ’svævende iPad Pro’ / Teslas vilde el-lastbil er køreklar: Om lidt går produktionen i gang

Her er Sonys længe ventede PlayStation 5
Det er snart syv år siden, at den japanske spilgigant Sony, løftede sløret for Sony Playstation 4.

I denne uge blev det afløserens tur til at bliver præsenteret: Sony PlayStation 5.

Ved et streamet event blev to versioner af den længe ventede konsol vist frem: PlayStation 5 Digital Edition samt PlayStation 5.

Sidstnævnte vil kunne kendes på sit indbyggede 4K Blu-Ray drev, mens Digital Edition sandsynligvis vil blive den billigere variant, da den sparer nogle drev-komponenter væk.

Begge kan både stilles op eller lægges ned, da konsollens USB-A samt USB-C porte er at finde på fronten, mens de øvrige tilslutninger er på bagsiden.

Inde i maskinen hentes kræfter i otte-kernet AMD processor med en grafikchip baseret på RDNA2 arkitekturen. I alt skulle der leveres sammenlagt 10,28 teraflops regnekraft. Den ombordværende ssd-lager er på 825gb der kan aflæses med op til 5,5 gb per sekund.

Indmaden skulle altså have godt med krummer. Ifølge Sony rækker det til at levere både 8K grafik, 4K-spil med 120Hz opdateringsfrekvens samt 3D lyd.

Det hele vil kunne betjenes igennem et væld af nyt tilbehør fra de nye Dualsense controllere, et HD kamera, et Pulse 3D trådløst VR-headset samt en fjernbetjening til medie-funktionerne.

Sony melder intet videre intet om, hvad prisen bliver eller hvornår lanceringsdatoen vil være. En lancering op mod julehandlen vil dog være sandsynlig.

Når den udkommer, bliver det sammen med et væld af nye titler såsom de 26, der indtil videre er løftet sløret for, såsom Godfall, Assassins Creed Valhalla samt Rainbow Six Siege. Sony bedyrer samtidig at langt de fleste af PlayStation 4’s mere end 4.000 spiltitler, vil fungere med den nye konsol.

Rygte: Apple laver om på iMac – ligner en ’svævende iPad Pro’
Apple synes at kridte banen op til en mindre kavalkade af hardware-nyheder ved selskabets kommende WWDC-udviklermesse, der løber af stablen 22. juni.

Ud over at præsentere hvad der rygtes til at blive den første ARM-baserede laptop fra selskabet, står selskabets alt-i-en Mac, iMac, overfor at bliver opdateret visuelt.

Ifølge netmediet Macrumors vil den nye iMac skrotte de millimeter tynde kanter fra den nuværende generation til fordel for et ydre, der vil minde om en forvokset iPad Pro.

Hvorvidt Apple vil holde fast i de nuværende 21,5” og 27” varianter eller lade maskinerne byde på selskabets nye 32” 6K lærred fra Pro XDR skærmen.

Sammen med den nye iMac peger andre kilder på, at Apple har planer om at introducere en prisvenlig iMac med en 23 tommer skærm.

Teslas vilde el-lastbil er køreklar: Om lidt går produktionen i gang
Teslas bud på en eldreven lastbil, Tesla ’Semi’, er ifølge nyhedsbureauet Reuters lige om hjørnet.

Lækkede emails fra selskabet, som mediet har fået indsigt i, indikerer, at administrerende direktør Elon Musk indstiller, at volumenproduktionen af lastbilen sættes i gang.

Her bliver der dog ikke præciseret hverken hvornår eller hvor produktionen skal foregå.

Direkte adspurgt om hvorvidt mailens indhold er ægte, svarer Elon Musk et ’ja’ på det sociale medie Twitter.

Tesla forventes også senere på måneden at løfte sløret for det såkaldte ’million-mile battery’ – et batteri der vil være uden match, når det gælder både i pris og levetid.Premium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.