Artikel top billede

USA undersøger om TikTok krænker børns privatliv

Flere amerikanske myndigheder er i gang med at undersøge beskyldninger om, at TikTok krænker børns privatliv og forbryder sig mod en privatlivsaftale fra 2019.

De amerikanske myndigheder undersøger nu påstande om, at den populære kinesiske app TikTok krænker børns privatliv.

Federal Trade Commission og US Justice Department har sat gang i undersøgelsen, hvilket sker efter, at USA’s udenrigsminister Mike Pompeo tidligere på ugen meddelte, at man overvejer at forbyde TikTok

Det skriver Reuters.

Flere kilder fortæller over for Reuters, at de har deltaget i møder med embedsmænd for at diskutere anklager om, at TikTok ikke har levet op til en aftale fra 2019, der skal beskytte børns privatliv.

Beskyldningerne lyder blandt andet, at TikTok ikke har ikke slettet videoer og personlige oplysninger om brugere der er 13 år eller yngre, som appen ellers havde accepteret at gøre.

Amerikanske politikere har også udtrykt bekymring over TikToks håndtering af brugerdata med henvisning til, at det muligvis bliver delt med kinesiske myndigheder.

Læs også: Flere sikkerhedshuller fundet i populær app: Hackere har fået adgang til mindreåriges personlige oplysninger

Tager sikkerheden alvorligt

Det er selskabet Bytedance, der står bag den yderst populær app, som har oversteget to milliarder downloads på globalt plan.

En talsperson fra TikTok fortæller, at selskabet tager "sikkerhed alvorligt for alle brugere." Derudover blev det tilføjet, at TikTok kommer i en begrænset udgave med yderligere sikkerheds- og privatlivsbeskyttelse til brugere under 13 år i USA.

Omkring 60 procent af TikTok's amerikanske aktive brugere er mellem 16 til 25 år, oplyste TikTok i 2019.

Federal Trade Commission og US Justice Department ønsker ikke at kommentere sagen over for Reuters.

Herhjemme har Datatilsynet åbnet en sag mod TikTok, der skal afdække om tjenesten lever op til reglerne for databeskyttelse.

Læs mere om det her: Datatilsynet: I yderste konsekvens kan TikTok blive spærret i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere