Intel lancerer Thunderbolt 4-standard: Samme hastighed - men bedre overblik og større krav til producenterne

Thunderbolt-standarden er smart og alsidig. Men overblikket og kravene til producenterne har det været småt med. Med 4. generation prøver Intel at gøre op med rodet. Få overblikket her.

Der var engang hvor der var forskellige kabel- og wifi-standarder nok til at give de fleste forbrugere hovedpine.

Heldigvis har de sidste 10 år budt på en oprydning i diverse standarder - også selvom dongle-producent fortsat må være en af de nemmeste veje til at blive multimillionær.

En enkelt hovedpine består dog stadig: Forholdet mellem USB og Thunderbolt. For mens de to standarder deler stik, så er der store forskelle i hastighed og funktioner.

Men ifølge Intel, som har en finger med i de fleste it-standarder, så skulle den netop lancerede Thunderbolt 4-standard løse de fleste problemer.

Derfor byder standarden, som bygger oven på USB4, på hævede forventningerne til hvad computerne med Thunderbolt 4-porte skal kunne for at kunne tilslutte sig standarden.

Samtidig indfører Intel obligatorisk test af kabler og løsninger der vil benytte sig af Thunderbolt 4-standarden til skærme, hubs, ladere og hvad der eller kan opfindes af tilbehør. Intel har endnu ikke afsløret en lanceringsdato for Thunderbolt 4, men skriver i firmaets officielle udmelding, at det sker ”senere i år” samtidig med at selskabets Thunderbolt controller 8000 lanceres.

Computere med udstyres forventes også at blive tilgængelige i 2020.

Tunderbolt-alliancen har lavet en video med de fleste ændringer og forklaringer som du kan se nedenfor.
Premium
Sådan vil Rigspolitiet rette op på omfattende fejl i it-system: Sætter gang i en række nye tiltag
Rigspolitiet er nu kommet til bunds i fejlen i politiets sagsbehandlingsystem POLSAS, der betød, at hundredvis af danskere er blevet knytte sammen med sager, der intet har med dem at gøre. Nu har Rigspolitiet sat en række tiltag i søen, der skal sikre, at lignende fejl ikke sker igen.
Computerworld
Garmin åbner for sine systemer efter ransomware-angreb: Forventer at være tilbage til normal drift i løbet af få dage
Garmin er gradvist begyndt at åbne for sine systemer igen efter ransomware-angreb i sidste uge. Se hvilke systemer, der allerede nu er tilbage i fuld drift.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.