Morgen-briefing: Twitter retter igen Trump-tweets / Amazon klar til at levere podcast / IT-Branchen vil have løbehjul i gaderne

Twitter retter igen Trump-tweets. Amazon klar til at levere podcast. IT-Branchen vil have løbehjul i gaderne. Just Eat tjener millioner i Danmark

Hjerteligt velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld. Morgenens kvad er sammensat af din altid små-nynnende morgen-troubadur, Dan Jensen.

Twitter retter igen Trump-tweets
Twitter har endnu engang udstyret en hel række af præsident Donald Trumps mange tweets med et stempel, der fastslår, at pågældende tweet indeholder fejlagtige oplysninger.

Det sker efter, at Trump har postet en stribe tweets, hvor han angriber det amerikanske system for brevstemmer forud for præsidentvalget i USA 3. november. Trump har tidligere hævdet, at brevstemmerne åbner for snyd, og det er det spor, som han igen bevæger sig ud ad.

Han mener, at brev-stemmer-systemet er så usikkert, at eksempelvis andre lande kan fifle med resultaterne. Demokraterne har tidligere givet udtryk for, at de frygter, at Trump er ved at gøre klar til ikke at anerkende valgsresultatet, hvis han skulle tabe 3. november.

Twitters stempel fastslår, at det er ‘lovligt og sikkert at stemme per brev, det bekræfter eksperter og data’ og har udstyret hvert tweet med et link til en korrektion.

Du kan se et af de pågældende tweets her.

Amazon klar til at levere podcast
Amazon begynder at levere podcast som streamingtjeneste - i første omgang i USA, Storbritannien, Tyskland og Japan.

Podcastene vil blive udsendt via Amazon Music, hvor det er planen, at der over tid skal præsenteres ‘millioner’ af episoder af førende podcast inden for en meget bred vifte af genrer.

Amazon vil også selv producere en række podcast og har blandt andet indgået aftaler med Will Smith, DJ Khaled, Becky G og Dan Patrick om at blive værter på deres egne podcasts.

Amazon Music har for tiden omkring 55 millioner abonnenter.

IT-Branchen vil have løbehjul i gaderne
Brancheorganisationen IT-Branchen med hovedkontor i København er overhovedet ikke enig med forskellige fremtrædende politikere i kommunen, som ønsker at forbyde brugen af løbehjul i de københavnske gader - blandt andet med henvisning til, at mange af dem ligger og flyder rundt omkring og at de er til gene for andre.

IT-Branchen anerkender problemerne.

“Men al ny teknologi har brug for tid til at tilpasse sig i et samfund. Og et samfund har brug for tid til at tilvænne sig teknologien,” lyder det fra brancheforeningen i en meddelelse under overskriften 'Forbud mod løbehjul er ikke vejen frem.'

IT-Branchen lægger sig dermed helt på linie med ‘alliancen af elløbehjulsudbydere Voi, Tier og Lime,’ der har sendt dette åbne brev til den københavnske borgerrepræsentation, hvor de argumenterer for deres sag.

Just Eat tjener millioner i Danmark
Just Eats danske selskab landede i fjor et driftsresultat på 76,9 millioner kroner, mens bruttofortjenesten voksede med 10 procent, skriver Børsen.

Selve bundlinien landede på et overskud på 58 millioner kroner, hvilket ifølge avisen er en anelse mindre end i fjor.

“Vores bruttofortjeneste voksede med godt 10 procent. Vores omsætning steg faktisk mere end det, og det er i et marked, som sidste år voksede fire til seks procent,” siger topchef Carsten Boldt til avisen. Han vil dog ikke fortælle, hvor stor omsætningen er. men han vil dog ikke afsløre størrelsen på det danske selskabs omsætning.

Ifølge ham har Just Eat en million aktive kunder i Danmark, hvor der er 2,6 millioner husstande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.