Nu kommer gevinsterne ved PCIe 4-standarden: Lynende hurtige harddiske

Samsung nye ssd-kollektion leverer hidtil usete hastigheder for et ssd-drev i et M2 format.

Den sydkoreanske teknologigigant Samsung løfter denne uge sløret for sine hurtigste M2-drev til dato med 980 Pro ssd-kollektionen.

Her diskes op med drev i både 250 gigabyte, 500 gigabyte, en terabyte samt på sigt to terabyte der formår at udnytte den spritnye PCI-e 4.0 standard til fulde.

Det betyder, at der kan opnås læse og skrivehastigheder på henholdsvis 7.000 og 5.000 megabyte per sekund – op til dobbelt så hurtigt, som med den ellers i forvejen kvikke PCI-e 3.0 lager- og tilbehørsstandard.

Omsat til videofiler, vil det svare til at overføre omkring to-tre timers Full HD video på bare et enkelt sekund.

De vilde hastigheder forudsætter dog, at din pc er udstyret med de rette komponenter, som i øjeblikket kun tæller den nyeste generation af Ryzen processorer og tilhørende bundkort fra AMD eller en maskine med de endnu uudgivne 11. generations Core-processorer fra Intel.

Hvis PCI-e forbindelsen er begrænset til den ældre 3.0 version vil drevene maksimalt levere datahastigheder på 3.500 megabyte per sekund.

Drevene med 500 og 250 gigabytes kapacitet er samtidig yderligere begrænset i deres skrivehastighed, som maksimalt kan opnå 3.400 og 2.700 megabyte per sekund.

Samsungs 980 PRO drev får salgsdebut senere på måneden til priser på 90, 150 og 230 amerikanske dollar. Det svarer til henholdsvis 570, 950 og 1.460 kroner før moms of afgifter for kapaciteterne 250, 500 og 1000 gigabyte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.