Artikel top billede

Verdens største børsnotering på vej: Fintech-selskab står til at indkassere 215 milliarder kroner

Den kinesiske fintech-komet Ant Group kan indkassere 215 milliarder kroner ved en børsnotering, der kan gøre selskabet lige så værdifuldt som Mastercard.

Et datterselskab til den kinesiske tech-gigant Alibaba er på vej mod en børsnotering, der kan vise sige at blive historiens hidtil største.

Det skriver Wall Street Journal.

Det er fintech-selskabet Ant Group, der blandt andet ejer betalingstjenesten Alipay, der står til blive børsnoteret den 5. november.

Vil rejse 215 milliarder

Her forventes det at selskabet vil rejse mindst 34,4 milliarder dollar. Det svarer cirka 215 milliarder danske kroner.

Ant Group bliver børsnoteret i både Shanghai og Hong Kong, hvor selskabet forventer at rejse 17,2 milliarder dollar hvert sted.

Derudover er der ifølge Wall Street Journal mulighed for at rejse yderligere 5,2 milliarder dollar, hvis aktionærerne udnytter en særlig mulighed for at opkøbe yderligere aktier.

Læs også: Alibaba-stifter Jack Ma på vej med ny gigantisk børsnotering - denne gang af betalingsfirma

Overgår Alibabas børsnotering

Dermed står Ant Groups børsnotering til at overgå Alibabas børsnotering i 2014, hvor der blev rejst 25 milliard dollar, samt det saudiske olieselskab Saudi Aramcos børsnotering i 2019, der er historiens hidtil største. Her blev der rejst 29,4 milliarder milliarder dollar.

Børsnoteringen vil betyde, at Ant Group får en markedsværdi på mindst 313 milliarder dollar, hvilket vil gøre selskabet næsten lige så værdifuldt som Mastercard.

Det har tidligere været fremme, at den amerikanske regering overvejer at blackliste Ant Group, fordi den frygter, at selskabet kan få adgang til følsomme bankdata på amerikanske borgere.

Bliver Ant Group blacklistet betyder det, at amerikanske virksomheder ikke længere må handle med selskabet.

Læs også: USA overvejer at blackliste Ant Group forud for kæmpe børsnotering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere