Bog: Store forandringer kræver små skridt

I Tiny Habits: The Small Changes That Change Everything fortæller adfærdsforsker B.J. Fogg om, hvordan man spænder ben for alle gode tiltag ved at lægge alt for hårdt ud – og hvordan man i stedet griber tingene smartere og mere effektivt an.

Irriterende uvaner er sværere at slippe af med end dræbersnegle i krydderbedet. Ligeledes er det svært at starte en ny, god vane – men decideret benhårdt at holde fast i den.

Fitnesstyper, livsstilseksperter og motivational speakers prædiker ganske vist, at man da sagtens kan løbe fem morgenfriske kilometer i stedet for at starte dagen med Facebook og en selvdød morgenkrydder. Det er bare et spørgsmål om motivation, vilje, et iskoldt bad og en rank ryg!

Men det er noget vrøvl, fastslår B. J. Fogg, forfatteren bag Tiny Habits: The Small Changes That Change Everything.

For når det går galt for så mange forsøg på regelmæssigt at dyrke fitness, spise flere gulerødder eller gå tidligere i seng, skyldes det netop at vi har tendens til groft at overvurdere styrken af vores motivation.

Tværtimod er det afgørende, at man både har evnen til at gennemføre en ændring – samt at man løbende anspores til at følge op på de gode intentioner.

Nøglen ligger blandt andet i at gøre det så nemt som muligt for sig selv. Blandt andet ved at starte enhver vane i det små.

Vil du starte dagen med at løbe, så læg ud med at stå op og gå en tur. Vil du spilde mindre tid på sociale medier om morgenen, så lad telefonen langt fra soveværelset – og tænd den først efter badet.

Lægger man derimod hårdt ud, vil næsten alle forsøg på at ændre sin adfærd hurtigt gå på grund.

Det lyder ufatteligt banalt. Men forfatteren til Tiny Habits har mere at have sine pointer i end blot godtkøbssnak. Brian Jeffrey Fogg leder Behavior Design Lab på Stanford University, og i bogen samler han al sin viden og en masse gode råd om, hvordan man foretager forandringer, der varer ved.

Tiny Habits udkom først på året og har siden ligget højt på listen over Amazons bedst anmeldte og mest anbefalede bøger indenfor ledelsesgenren.

Men den har været længe undervejs. Fogg har beskæftiget sig med adfærdsforskning i mange år, og har også længe fortalt om, hvordan forandringer skal starte i det små for at vare ved. Se eksempelvis dette Tedx-foredrag fra 2012 https://youtu.be/AdKUJxjn-R8

Titel: Tiny Habits: The Small Changes That Change Everything. Forfatter: B.J. Fogg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Ny topchef skal lede det danske it-sikkerhedsfirma CSIS mod nye internationale markeder
CSIS' nye topchef, Daniel Shepherd kommer til at stå i spidsen for selskabets ekspansion i nye markeder.
Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.