Erhvervslivets cloud-forbrug vokser eksplosivt: Så meget forventes cloud-forbruget at stige i de kommende år

Cloud-forbruget vokser eksplosivt i takt med, at flere og flere virksomheder rykker videre på den store digitale transformation.

Det globale cloud-forbrug vokser markant og vil fortsætte med det i de kommende år, hvor erhvervslivets for alvor sætter turbo på transformationen over mod cloud.

Udviklingen er allerede godt i gang, og den vil tage yderligere fart i de kommende år, viser nye tal fra analysehuset Gartner.

Her vurderer man, at investeringerne i public cloud-løsninger vil vokse hele 18,4 procent fra 2020 til 2021, hvor der i alt ifølge Gartners beregninger vil blive investeret 304,9 milliarder dollar i cloud-løsninger.

Gartner peger på, at corona-pandemien har valideret den værdiskabelse, som man kan hente i cloud.

“Muligheden for at anvende on-demand og skalerbare cloud-modeller til at skabe værdi [...] er har givet organisationerne grund til at sætte yderligere skub på deres digitale transformations-planer,” lyder det fra Gartner.

Analysehuset vurderer, at skiftet over mod cloud vil tage yderligere fart, når vi kommer på den anden side af corona-krisen.

I 2024 vil cloud således udgøre 14,2 procent af verdens samlede it-investeringer. I dag udgør cloud-investeringerne 9,1 procent, lyder det fra Gartner.

Gartners undersøgelse viser, at omkring 70 procent af de selskaber, der i dag anvender cloud, forventer at øge deres cloud-investeringer, når corona-krisen er ovre.

Stort set alle de store it-leverandører har forlængst kastet sig ind i at omstille deres forretninger til at være drevet af cloud-leverancer.

Det gælder for de fleste af dem, at de allerede i dag har meget større vækst på deres cloud-forretninger end på de øvrige forretningsområder.Du kan se oversigten over Gartners forventninger til cloud-investeringerne her. Du kan læse mere om udviklingen hos Gartner her.

Læs også:

Pensionsselskabet Velliv bygger helt ny it-platform i AWS efter skilsmisse fra Nordea: "Opgaven hedder, at vi skal etablere os fuldstændig for os selv"

Nu melder IBM-ledelsen ud: Her er topchefens plan med kæmpe fyrings-runde i hele Europa

Sådan er København Kommunes public cloud-aftale skruet sammen: "Microsoft garanterer, at data forbliver inden for EU"
mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.