Ugen i tech: Særlig tilbuds-Tesla bliver ikke til noget i 2021 / Asus Chromebox er en lovende og prisvenlig mikro-pc / VW satser udelukkende på Europa med ny ID.5 el-coupé

Ugen i tech: Særlig tilbuds-Tesla bliver ikke til noget i 2021 / Asus Chromebox er en lovende og prisvenlig mikro-pc / VW satser udelukkende på Europa med ny ID.5 el-coupé

Lige siden Tesla-chef Elon Musk offentliggjorde sin planer for sin kommende Model 3 elbil, har bilproducenten døjet med at levere en variant til de 35.000 dollar – et lovet prisskilt der var bidrog til at skabe stor interesse om modellen.

Der skulle gå flere år, fra den første model 3 blev leveret i sommeren 2017, til den første tilbudsmodel ’Standard Range’ til 35.000 amerikanske dollar, små 220.000 kroner, blev solgt mod udgangen af 2019.

Denne levede dog kun kortvarigt på markedet, før den blev afløst af en dyrere ’Standard Range Plus’, som dog kunne bestilles med særligt skrabet udstyr for igen at ramme prislejet under 35.000 dollar.

Muligheden for at få den særlige rabat, tilbydes dog ikke længere fra modelåret 2021, skriver netmediet Electrek, der noterer, at det dermed ikke er muligt at få den særlige prisvenlige model længere.

Herhjemme har tilbuds-Tesla varianten ikke været til at købe.

Billigste Model 3 i Danmark er en ’Standard Range Plus’, hvis debutpris er hævet fra introprisen på 369.900 kroner til 379.900 kroner i dag.

Asus Chromebox er en lovende og prisvenlig mikro-pc
Asus er ude med en ny årgang af sin interessante mikro-pc bygget op omkring ChromeOS styresystemet.

Med Chromebox 4 forener selskabet 15 watts laptop-processorer med op til otte gigabyte ram og op til 256 gigabyte lagerplads til at afvikle det ikke synderligt krævende styresystem.

Det hele er klemt ned i et kabinet der måler blot 15 gange 15 centimeter og fire centimeter i højden. Med maskinen følger et VESA-monteringskit samt en strømforsyning.

Maskinen får en debutpris på 289 amerikanske dollar, godt 1.810 kroner før eventuelle afgifter, med en dual-core 10. generations Core i3 processor. Stærkeste konfiguration er udstyret med en Core i7-10510U quad-core processor.

VW satser udelukkende på Europa med ny ID.5 el-coupé
Endnu en el-satsning fra tyske VW bliver indenfor det kommende år sendt ud på gaden. Ifølge motor-siden Motor1.com, bliver selskabets kommende SUV-satsning også sluppet løs i coupé-variant.

Modellen vil angiveligt hedde ID.5 og bygge ovenpå mellemklasse-SUV’en ID.4, piftet op med en synkende taglinje bagpå samt et mere aggressivt frontparti.

Mediet har allerede set den rygtede ID.5 model i aktion, hvor spinfotos afslører bilen trille omkring Nürburgring-racerbanen.

ID.5 vil dele platform med ID.4 og ID.3 hvorfor der kan forventes lignende motor og batteripakker. Modsat ID.4 vil coupé-SUV’en blive en europæisk eksklusivitet, noterer Automotive News Europe.

Den nye VW-elbil forventes at debutere en gang i 2021. Bevarer VW motoriseringerne fra de første ID.4 modeller herhjemme, kan der forventes op til 204 hestekræfter, 77 kWh batteri og 125 kW kvikopladning i de første ID.5 modeller.Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.