Sønderjysk netværksfirma vender underskud til millionoverskud

Sønderjyske Damm Cellular Systems vender sidste års underskud til et plus, der lyder på over syv millioner kroner. Samtidig løfter selskabet, der ejes af tele-rigmanden Hans Damm, bruttofortjenesten fra 42 til 60 millioner kroner.

Det sønderjyske netværksfirma, Damm Cellular Systems, er tilbage med et millionoverskud.

Selskabet ender med bundlinje på 7,9 millioner kroner i selskabets netop offentliggjorde årsregnskab, der strækker sig fra 1. juli 2019 til 30 juni 2020.

Resultatet står i kontrast til forrige regnskab, hvor overskuddet efter skat endte på -718.000 kroner.

Selskabets bruttofortjeneste løftes samtidig med 42 procent fra 42 millioner kroner i 2018/19 til 60 millioner kroner i 2019/20.

Damm Cellular Systems, der udvikler, producerer og sælger radiokommunikationsløsninger, er kommet godt ud af året trods coronaens påvirkning, noterer selskabet.

"Selskabets aktiviteter har i nogen grad været påvirket af Covid-19-pandemien og de deraf afledte rejserestriktioner. På trods heraf har resultaterne været bedre end forventet og tilfredsstillende," fremgår det af ledelsesberetningen.

Åbnet nyt kontor i Frankrig
Selskabet blev stiftet af Henrik Damm tilbage i 1981, og han ejer fortsat 100 procent af selskabet.

Tilbage i april 2020 kunne Henrik Damm fejre sin 70 års fødselsdag. I dag er hans formelle stilling CTO i selskabet samt bestyrelsesmedlem.

Netværksfirmaet har haft hovedkvarter i Sønderborg siden etableringen. I løbet af 2020 blev lokalerne dog udvidet med 600 kvadratmeter til at huse det sitgende antal af medarbejdere.

I løbet af det seneste regnskabsår havde Damm Cellular Systems gennemsnitligt 74 ansatte, lyder det i årsrapporten.

Ifølge selskabets hjemmeside udgjordes staben af samlet 80 ansatte i april 2020.

Damm Cellular Systems er desuden kontor i Malaysia, Australien, Brasilien, Argentina og USA.

"Vi har fortsat tilført yderligere ressourcer i udvikling, produktion og ikke mindst internationalt salg, hvor vi har etableret nyt kontor i Frankrig samt etableret vores andet franchise, denne gang i Indien," står der i ledelsesberetningen.

I løbet af regnskabsåret har selskabet formuleret en ny strategiplan, lyder det.

Den skal være med til at sætte skub på top- samt bundlinjen i indeværende regnskabsår, lyder selskabets forventning.

"Dog kan yderligere forværring af Covid-19-pandemien ændre disse forventninger," noteres det.
Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.