Det europæiske lægemiddelagentur ramt af hackerangreb

Et cyberangreb har ramt det europæiske lægemiddelagentur EMA, der står for arbejdet med at godkende nye vacciner.

Det europæiske lægemiddelagentur EMA, der har ansvaret for at godkende de nye corona-vacciner, har været udsat for et cyberangreb.

Det meddeler EMA på sin hjemmeside.

Her oplyser agenturet, at det øjeblikkeligt har iværksæt en undersøgelse i samarbejde med politiet og relevante myndigheder.

EMA ønsker ikke oplyse mere så længe, at er en efterforskning i gang.

Det blive ikke oplyst, hvilke konsekvenser angrebet har for EMA eller de aktuelle vaccinegodkendelsesprocesser.

Det er ikke første gang, at vestlige myndigheder eller virksomheder med relation til bekæmpelse af corona-pandemien bliver udsat for cyberangreb.

Hackere går efter vaccineproduktionen
Tech-mediet Wired skrev for nylig, at hackere målrettet er gået efter vaccineproduktionen.

Ifølge mediet har hackere forsøgt at hacke sig ind i systemer, som er led i de avancerede forsyningskæder, der skal sikre, at vaccinerne ved utroligt lave temperaturer kan blive fragtet ud til borgerne.

“Det her er foregået i september, hvilket betyder, at nogen ser meget langt frem i tiden og ser på, hvor de skal være på det kritiske tidspunkt,” sagde senior cyberanalyst fra IBM Claire Zaboeva for nylig til Wired. ¨

Det har ligeledes været rapporteret, at medicinalselskabet AstraZeneca, der også er på vej med en vaccine, har været udsat fra hackerangreb, der menes at stamme fra Nordkorea.

Læs også: Producent af en coronavaccine ramt af hackerangreb fra Nordkorea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Efter kæmpe kritik af Sundhedsplatformen: Nu afslutter Rigsrevisionen sagen
Region Hovedstanden har bragt så mange kritikpunkter vedrørende brugen af Sundhedsplatformen i orden, at Rigsrevisionen nu har valgt at afslutte sagen. Her er forklaringen.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.