Internationale organisationer langer ud efter nye GDPR-regler: Umuliggør dataoverførsler

Med de nye anbefalinger fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd efter Schrems II-afgørelsen bliver brug af cloud en umulig opgave for europæiske virksomheder, lyder det nu fra en række organisationer.

Det bliver tæt på umuligt for europæiske virksomheder at følge anbefalingerne fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd, der er kommet efter Schrems II-afgørelsen.

Sådan lyder det i et fælles høringssvar fra 18 internationale organisationer, skriver it-mediet Version2.

Anbefalingerne skulle ellers sikre, at det fortsat er muligt for virksomheder at overføre data til eksempelvis USA efter, at EU-Domstolen afviste Privacy Shield som overførselsgrundlag.

Men anbefalingerne, der baserer sig på en risikovurdering, er umulige at følge for virksomhederne, lyder det fra organisationerne, der repræsenterer en række europæiske virksomheder.

"[Anbefalingerne] vil ikke kun skade Europas muligheder for at indgå i det internationale marked, men også muligheden for at investere i Europas eget marked og kapaciteten, der skal til, for at kunne tilbyde de tjenester og produkter, som europæerne efterspørger," skriver de 18 organisationer ifølge Version2.

I Computerworld har flere GDPR-eksperter også tidligere påpeget, at det med de nye anbefalinger praktisk talt bliver umuligt at benytte sig af amerikanske cloud-tjenester, hvis man skal overholde loven.

Læs mere her: Forvirring og bekymring over Schrems II-dom breder sig: Næsten alle vil blive ramt - her er overblikket
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.