Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu

Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.

Med en spam-kampagne, der målrettede over 100.000 brugere om dagen hen over jul og nytår, har Emotet sikre sig sin plads som den mest produktive malware-trussel.

Analyse foretaget af cybersikkerhedsfirmaet Check Point antyder, at Emotet blev brugt til at målrette mod syv procent af organisationer rundt om i verden i løbet af december.

Herhjemme har Forsvarets Efterretningstjeneste 1. december slået fast i en trusselsrapport, at Emotet er det mest spredte malware nogensinde.

Emotets historie
Emotet har været aktiv siden 2014. Det opdateres regelmæssigt af dets skabere for at bevare effektiviteten.

Malwaren startede ud som en trojansk hest i bankverdenen, men har udviklet sig over tid.

I dag leverer den en komplet bagdør til kompromitterede maskiner, som derefter kan sælges videre til andre cyberkriminelle for at inficere ofre med yderligere malware og ransomware.

Det er før sket, at Emotet-malwaren har været angrebet og slået ned. Men er er blot endt med at komme igen endnu stærkere end før.

Hvordan ser Emotet ud?
Emotet kan både flytte til andre maskiner på samme netværk som det oprindelige offers, men det kan også sprede sig ved hjælp af phishing-mails.

Uanset hvordan det ankommer, er Emotet vedholdenhede og god til at gå under radaren, hvilket gør at det ofte ikke bliver opdaget før, det er alt for sent.

Hvad gør man ved den?
En af de bedste måder for virksomheder at hjælpe med at forhindre, at de bliver offer for malwareangreb, er at sikre, at de nyeste sikkerhedsrettelser anvendes over hele netværket, da dette forhindrer cyberangribere i at kunne udnytte de kendte sårbarheder, som cyberkriminelle udnytter til at levere malware.

"Det er bydende nødvendigt, at organisationer er opmærksomme på den trussel, Emotet udgør, og at de har robuste sikkerhedssystemer på plads for at forhindre en betydelig overtrædelse af deres data. De bør også tilbyde omfattende uddannelse til medarbejderne, så de er i stand til at identificere de typer ondsindede e-mails, som spredte Emotet, ”tilføjede Maya Horowitz, direktør. af trusselintelligens og forskning ved Check Point.Premium
Finanstilsynet efter inspektion: Bankdata har ‘væsentlige svagheder’ i sin it-sikkerhed - retter hård kritik på stribe områder
Den store it-leverandør til danske banker, Bankdata, har ‘væsentlige svagheder’ i sin håndtering af it-sikkerheden, lyder den hårde kritik fra Finanstilsynet efter inspektion.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.