Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu

Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.

Med en spam-kampagne, der målrettede over 100.000 brugere om dagen hen over jul og nytår, har Emotet sikre sig sin plads som den mest produktive malware-trussel.

Analyse foretaget af cybersikkerhedsfirmaet Check Point antyder, at Emotet blev brugt til at målrette mod syv procent af organisationer rundt om i verden i løbet af december.

Herhjemme har Forsvarets Efterretningstjeneste 1. december slået fast i en trusselsrapport, at Emotet er det mest spredte malware nogensinde.

Emotets historie
Emotet har været aktiv siden 2014. Det opdateres regelmæssigt af dets skabere for at bevare effektiviteten.

Malwaren startede ud som en trojansk hest i bankverdenen, men har udviklet sig over tid.

I dag leverer den en komplet bagdør til kompromitterede maskiner, som derefter kan sælges videre til andre cyberkriminelle for at inficere ofre med yderligere malware og ransomware.

Det er før sket, at Emotet-malwaren har været angrebet og slået ned. Men er er blot endt med at komme igen endnu stærkere end før.

Hvordan ser Emotet ud?
Emotet kan både flytte til andre maskiner på samme netværk som det oprindelige offers, men det kan også sprede sig ved hjælp af phishing-mails.

Uanset hvordan det ankommer, er Emotet vedholdenhede og god til at gå under radaren, hvilket gør at det ofte ikke bliver opdaget før, det er alt for sent.

Hvad gør man ved den?
En af de bedste måder for virksomheder at hjælpe med at forhindre, at de bliver offer for malwareangreb, er at sikre, at de nyeste sikkerhedsrettelser anvendes over hele netværket, da dette forhindrer cyberangribere i at kunne udnytte de kendte sårbarheder, som cyberkriminelle udnytter til at levere malware.

"Det er bydende nødvendigt, at organisationer er opmærksomme på den trussel, Emotet udgør, og at de har robuste sikkerhedssystemer på plads for at forhindre en betydelig overtrædelse af deres data. De bør også tilbyde omfattende uddannelse til medarbejderne, så de er i stand til at identificere de typer ondsindede e-mails, som spredte Emotet, ”tilføjede Maya Horowitz, direktør. af trusselintelligens og forskning ved Check Point.Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan rammer krisen virksomheder, medarbejdere og support
Alle ved, at COVID-19 har haft store konsekvenser for virksomheder, indkøbsmønstre og medarbejdere – men præcis hvilke? Seneste indblik fra Zendesk Benchmark kortlægger udvalgte effekter af pandemien på tværs af 23.000 virksomheder verden over.