Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu

Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.

Med en spam-kampagne, der målrettede over 100.000 brugere om dagen hen over jul og nytår, har Emotet sikre sig sin plads som den mest produktive malware-trussel.

Analyse foretaget af cybersikkerhedsfirmaet Check Point antyder, at Emotet blev brugt til at målrette mod syv procent af organisationer rundt om i verden i løbet af december.

Herhjemme har Forsvarets Efterretningstjeneste 1. december slået fast i en trusselsrapport, at Emotet er det mest spredte malware nogensinde.

Emotets historie
Emotet har været aktiv siden 2014. Det opdateres regelmæssigt af dets skabere for at bevare effektiviteten.

Malwaren startede ud som en trojansk hest i bankverdenen, men har udviklet sig over tid.

I dag leverer den en komplet bagdør til kompromitterede maskiner, som derefter kan sælges videre til andre cyberkriminelle for at inficere ofre med yderligere malware og ransomware.

Det er før sket, at Emotet-malwaren har været angrebet og slået ned. Men er er blot endt med at komme igen endnu stærkere end før.

Hvordan ser Emotet ud?
Emotet kan både flytte til andre maskiner på samme netværk som det oprindelige offers, men det kan også sprede sig ved hjælp af phishing-mails.

Uanset hvordan det ankommer, er Emotet vedholdenhede og god til at gå under radaren, hvilket gør at det ofte ikke bliver opdaget før, det er alt for sent.

Hvad gør man ved den?
En af de bedste måder for virksomheder at hjælpe med at forhindre, at de bliver offer for malwareangreb, er at sikre, at de nyeste sikkerhedsrettelser anvendes over hele netværket, da dette forhindrer cyberangribere i at kunne udnytte de kendte sårbarheder, som cyberkriminelle udnytter til at levere malware.

"Det er bydende nødvendigt, at organisationer er opmærksomme på den trussel, Emotet udgør, og at de har robuste sikkerhedssystemer på plads for at forhindre en betydelig overtrædelse af deres data. De bør også tilbyde omfattende uddannelse til medarbejderne, så de er i stand til at identificere de typer ondsindede e-mails, som spredte Emotet, ”tilføjede Maya Horowitz, direktør. af trusselintelligens og forskning ved Check Point.
Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.