Nordjyske tv- og internetkunder risikerer at miste signalet om et par uger: Waoo stopper som eneleverandør

Nordjyske tv- og internet-kunder risikerer at miste signalet til både internet og tv ved månedens udgang, advarer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Men det skyldes en god ting, lyder det.

Nordjyderne risikerer at miste signalet til både deres internet og tv ved udgangen af januar måned, hvis ikke de skrider til handling.

Det skyldes, at den store udbyder Norlys har opsagt Waoo som eneleverandør af forbindelser til internet og tv i det nordjyske ved månedens udgang.

Og det betyder altså, at nordjyske husstande vil gå i sort, hvis ikke de istedet aktivt tilvælger en anden leverandør.

“Det [Norlys’ opsigelse af Waao-aftalen, red] kan medføre gener for de kunder, der endnu ikke har valgt ny leverandør, da de risikerer at miste deres tv- og internetforbindelse, når Waoo-aftalen udløber sidst i januar. Nogle kunder har allerede mistet forbindelsen til tv,” lyder det fra Konkurence- og Forbrugerstyrelsen.

Her peger man imidlertid på, at de nordjyske brugere fremfor blot at have Waoo som leverandør nu kan vælge mellem fem tv-udbydere og 10 bredbåndsudbydere.

Og det er en god ting, lyder det fra styrelsen.

“Nu er der konkurrence om at levere til dem, og det vil alle nyde godt af i det lange løb, om end det kan synes besværligt at skulle tage stilling til sit tv og internet lige her og nu. Konkurrencen mellem leverandørerne viser sig allerede ved, at der i området er favorable introduktionstilbud, som kunderne kan vælge imellem,” meddeler Søren Bo Rasmussen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Styrelsen peger på, at mere end 100.000 kunder i Midtjylland og Nordjylland skal tage stilling til, hvem de vil have som ny leverandør. De fleste har allerede gjort det.

Norlys er opstået som fusion mellem SE og Eniig. Som led i fusionen havde parterne aftalt, at alle tidligere Waoo-kunder skulle tvangsflyttes over til Stofa.

Men det sagde Konkurrencerådet nej til, hvilket du kan læse mere om her: Kæmpe fiberfusion på vej: Konkurrencerrådet giver grønt lys til fusion mellem SE og Eniig - men de skal makke ret

Afgørelsen fra Konkurrencerådet fik istedet Norlys til at forpligte sig til at åbne det tidligere Eniigs fibernet for konkurrenterne, så der blev mulighed for at vælge mellem mange forskellige udbydere.

Læs også:

Norlys opsiger samarbejde med Waao: Forlader Waoo i 2021

Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.