Tysk politi lukker verdens største dark web-markedsplads: Har solgt ulovlige varer for over en milliard kroner

Tysk politi har lukket ned for en markedsplads på dark web, hvor der er solgt stoffer, stjålne kreditkortoplysninger og meget andet for mere end en milliard kroner.

Der er nu blevet sat en stopper for det, der angiveligt skulle være "verdens største markedsplads" på dark net.

Det skriver en række internationale medier, heriblandt Dailymail.

Det er tysk politi, der står bag nedlukningen markedspladsen ved navn DarkMarket.

De tyske betjente bag aktionen lukkede for markedspladsen ved fysisk at slukke for serverne mandag, der befandt sig i den nordtyske by Oldenburg.

I samme ombæring blev en australier arresteret, der anklages for at have drevet hjemmesiden.

Den 34-årige australier, der blev fanget tæt på den dansk-tyske grænse, er nu anklaget for at sælge stoffer, stjålne kredikortoplysninger og andre ulovligheder på hjemmesiden, oplyser anklageren tirsdag.

Læs også: Hackere har sat 85.000 stjålne SQL-dataser til salg på dark web

I meddelelsen noteres det, at DarkMarket, som anklageren regner for at være verdens største, tilbød alle slags euforiserende stoffer, SIM-kort, malware og meget andet.

Nedlukningen af DarkMarket sker efter en større international efterretningsoperation, der har stået på i flere måneder, lyder det.
Markedspladsen havde forud for nedlukningen omkring 500.000 brugere og mere end 2.400 sælgere på sitet.

Samlet set har hjemmesiden stået for mindst 320.000 transaktioner, hvor mere end 4.650 Bitcoins og 12.800 Monero - to af de mest populære kryptovalutaer - har skiftet hænder, lyder det fra anklageren.

Dette beløb svarer efter omregning til 140 millioner euro eller over en milliard kroner.
Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.