Nvidia slipper nyt grafikkort ud til masserne: RTX 3060 går efter at levere valuta for pengene

Nvidias nyeste grafikkort henvender sig til de mere budgetbevidste gamere.

Mens grafikspecialisterne fra Nvidia har forkælet de mest entusiastiske og bemidlede gamere i efteråret med sine RTX 3090, 3080 og 3070-kort, har det samtidig skabt et hul i selskabets mere prisvenlige portefølje.

Dette hul lappes nu med lanceringen af selskabets billigste RTX 3000-kort til dato: Geforce RTX 3060 til en debutpris på 329 amerikanske dollar. Omsat til danske kroner før eventuel told og afgifter, lyder prisen på godt to tusinde kroner.

For pengene får køberne et kort, der placerer sig imellem den RTX 3060 Ti, der debuterede i december 2020 og den afgående RTX 2060 Super, som hidtil har været et af de stærkeste køb i RTX-serien.

Ifølge Nvidias egne tal, vil RTX 3060 levere framerates på over 60 fps selv med den yderst krævende ray-tracing funktion slået til – noget som forgængeren RTX 2060 hidtil har døjet med.

I forhold til RTX 3060 Ti diskes der endda op med 12 gigabyte videohukommelse mod de otte, man finder i RTX 3060 Ti og de seks som RTX 2060 måtte nøjes med. I Ti-modellen har grafik-chippen dog 33 højere båndbredde.

Strømforbruget er holdt nede på 170 watt, hvilket placerer den i mellem RTX 2060 og 2060 Super.

RTX 3060 får salgsdebut i løbet af februar 2021.

Budget-alternativ fra AMD
Nvidias ærkerival AMD lod ved et andet event ved den fortløbende CES-messe vide, at man også har et mere budgetvenlig grafikkort i bedene.

Mens selskabet med sine RX 6800-serie igen gjorde sig gældende i toppen af segmentet, er mere prisvenlige varianter i form af et RX 6700 og RX 6700 XT sat til at debutere i første halvår 2021. Ifølge verserende rygter, skulle de allerede være til at få fingre i årets første kvartal, skriver pc-mediet Tweaktown.

Læs også: Jeg har opgraderet min syv år gamle Intel-pc til AMD's nyeste system - her er resultaterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.