Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Nvidia slipper nyt grafikkort ud til masserne: RTX 3060 går efter at levere valuta for pengene

Nvidias nyeste grafikkort henvender sig til de mere budgetbevidste gamere.

Mens grafikspecialisterne fra Nvidia har forkælet de mest entusiastiske og bemidlede gamere i efteråret med sine RTX 3090, 3080 og 3070-kort, har det samtidig skabt et hul i selskabets mere prisvenlige portefølje.

Dette hul lappes nu med lanceringen af selskabets billigste RTX 3000-kort til dato: Geforce RTX 3060 til en debutpris på 329 amerikanske dollar. Omsat til danske kroner før eventuel told og afgifter, lyder prisen på godt to tusinde kroner.

For pengene får køberne et kort, der placerer sig imellem den RTX 3060 Ti, der debuterede i december 2020 og den afgående RTX 2060 Super, som hidtil har været et af de stærkeste køb i RTX-serien.

Ifølge Nvidias egne tal, vil RTX 3060 levere framerates på over 60 fps selv med den yderst krævende ray-tracing funktion slået til – noget som forgængeren RTX 2060 hidtil har døjet med.

I forhold til RTX 3060 Ti diskes der endda op med 12 gigabyte videohukommelse mod de otte, man finder i RTX 3060 Ti og de seks som RTX 2060 måtte nøjes med. I Ti-modellen har grafik-chippen dog 33 højere båndbredde.

Strømforbruget er holdt nede på 170 watt, hvilket placerer den i mellem RTX 2060 og 2060 Super.

RTX 3060 får salgsdebut i løbet af februar 2021.

Budget-alternativ fra AMD

Nvidias ærkerival AMD lod ved et andet event ved den fortløbende CES-messe vide, at man også har et mere budgetvenlig grafikkort i bedene.

Mens selskabet med sine RX 6800-serie igen gjorde sig gældende i toppen af segmentet, er mere prisvenlige varianter i form af et RX 6700 og RX 6700 XT sat til at debutere i første halvår 2021. Ifølge verserende rygter, skulle de allerede være til at få fingre i årets første kvartal, skriver pc-mediet Tweaktown.

Læs også: Jeg har opgraderet min syv år gamle Intel-pc til AMD's nyeste system - her er resultaterne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere