Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Morgen-briefing: Netflix runder 200 millioner abonnementer for første gang / Telia på trapperne med nedskæringer / Dansk netbutik ransaget - ejer sigtet for bedrageri

Netflix runder 200 millioner abonnementer for første gang. Telia på trapperne med nedskæringer. Dansk netbutik ransaget - ejer sigtet for bedrageri. Kun halvdelen af danskerne har styr på basal sikkerhed derhjemme.

Godmorgen og velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er sammensat af dagens morgenvært, Dan Jensen.

Netflix runder 200 millioner abonnementer for første gang

Corona-virussen har sat skub i Netflix-forretningen, der for første gang nogensinde har rundet 200 millioner samtidige abonnementer, efter selskabet i fjerde kvartal i fjor kunne øge antallet af abonnenter med 8,5 millioner.

Sammenlagt har 37 millioner nye brugere tegnet abonnement i 2020. Netflix er samtidig en guldrandet forretning.

Selskabets omsætning i fjerde kvartal steg med 21 procent i forhold til samme kvartal i fjor til nu 6,6 milliarder dollar, mens indtjeningen landede på 542 millioner dollar for kvartallet.

“2020 var et enormt vanskeligt år med ekstraordinære tab for mange familier, nye restriktioner og stor usikkerhed. Vi er enormt taknemmelige for, at vi i disse udfordrende tider har været i stand til at levere en kilde til eskapisme, samhørighed og fornøjelse til vores medlemmer,” lyder det fra Netflix.

Du kan læse hele den udsendte meddelelse fra Netflix her.

Telia på trapperne med nedskæringer

Svenske Telia ventes at præsentere planer for omkostnings-reduktioner på fredag i næste uge i forbindelse med præsentationen af selskabets årsregnskab.

Handelsbanken vurderer, at Telia vil spare op mod 10 procent af driftsomkostningerne. Det svarer til omkring seks milliarder svenske kroner.

Banken vurderer desuden, at Telia vil løfte sløret for ny strategi med fokus på blandt andet forenkling og digitalisering.

Dansk netbutik ransaget - ejer sigtet for bedrageri

Østjyllands Politi ransagede igår tirsdag netbutikken Copenhagen Lashes, der trods navnet ligger i Randers. Ejeren er blevet sigtet for bedrageri.

Ifølge politiet fandt ransagningen sted, da politiet har modtaget omkring 30 politianmeldelser mod virksomheden, mens 100 danskere har klaget til Forbrugerombudsmanden.

Alle har købt en vare i e-butikken og har efterfølgende opdaget, at de er blevet tilmeldt et abonnement.

“Det er vores vurdering, at kunderne ikke er blevet informeret om abonnementet før deres køb, og derfor har vi sigtet ejeren for bedrageri,” lyder det fra Østjyllands Politi.

Du kan læse mere hos Østjyllands Politi her.

Kun halvdelen af danskerne har styr på basal sikkerhed derhjemme

I en tid, hvor mange danskerne arbejder hjemmefra på deres computere, står det skidt til med it-sikkerhedsniveauet derhjemme, viser en ny undersøgelse, som Citrix står bag.

Ifølge undersøgelsen vurderer kun halvdelen af de hjemmearbejdende danskere nemlig, at de har ‘helt styr’ på opdateringer af antivirus-programmer på deres hjemmecomputere, mens 8,4 procent mener, at de ‘slet ikke’ har styr på det.

Citrix-direktør Anette Vainer kalder resultatet for ‘både overraskende og bekymrende.’

“Det er ikke et område, man som medarbejder kun skal have nogenlunde styr på. Særligt under pandemien er det afgørende for både den enkeltes og virksomhedens sikkerhed, at sikkerhedsprogrammer til alle tider er fuldt opdateret,” lyder det fra hende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.