Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Netflix runder 200 millioner abonnementer for første gang / Telia på trapperne med nedskæringer / Dansk netbutik ransaget - ejer sigtet for bedrageri

Netflix runder 200 millioner abonnementer for første gang. Telia på trapperne med nedskæringer. Dansk netbutik ransaget - ejer sigtet for bedrageri. Kun halvdelen af danskerne har styr på basal sikkerhed derhjemme.

Godmorgen og velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er sammensat af dagens morgenvært, Dan Jensen.

Netflix runder 200 millioner abonnementer for første gang

Corona-virussen har sat skub i Netflix-forretningen, der for første gang nogensinde har rundet 200 millioner samtidige abonnementer, efter selskabet i fjerde kvartal i fjor kunne øge antallet af abonnenter med 8,5 millioner.

Sammenlagt har 37 millioner nye brugere tegnet abonnement i 2020. Netflix er samtidig en guldrandet forretning.

Selskabets omsætning i fjerde kvartal steg med 21 procent i forhold til samme kvartal i fjor til nu 6,6 milliarder dollar, mens indtjeningen landede på 542 millioner dollar for kvartallet.

“2020 var et enormt vanskeligt år med ekstraordinære tab for mange familier, nye restriktioner og stor usikkerhed. Vi er enormt taknemmelige for, at vi i disse udfordrende tider har været i stand til at levere en kilde til eskapisme, samhørighed og fornøjelse til vores medlemmer,” lyder det fra Netflix.

Du kan læse hele den udsendte meddelelse fra Netflix her.

Telia på trapperne med nedskæringer

Svenske Telia ventes at præsentere planer for omkostnings-reduktioner på fredag i næste uge i forbindelse med præsentationen af selskabets årsregnskab.

Handelsbanken vurderer, at Telia vil spare op mod 10 procent af driftsomkostningerne. Det svarer til omkring seks milliarder svenske kroner.

Banken vurderer desuden, at Telia vil løfte sløret for ny strategi med fokus på blandt andet forenkling og digitalisering.

Dansk netbutik ransaget - ejer sigtet for bedrageri

Østjyllands Politi ransagede igår tirsdag netbutikken Copenhagen Lashes, der trods navnet ligger i Randers. Ejeren er blevet sigtet for bedrageri.

Ifølge politiet fandt ransagningen sted, da politiet har modtaget omkring 30 politianmeldelser mod virksomheden, mens 100 danskere har klaget til Forbrugerombudsmanden.

Alle har købt en vare i e-butikken og har efterfølgende opdaget, at de er blevet tilmeldt et abonnement.

“Det er vores vurdering, at kunderne ikke er blevet informeret om abonnementet før deres køb, og derfor har vi sigtet ejeren for bedrageri,” lyder det fra Østjyllands Politi.

Du kan læse mere hos Østjyllands Politi her.

Kun halvdelen af danskerne har styr på basal sikkerhed derhjemme

I en tid, hvor mange danskerne arbejder hjemmefra på deres computere, står det skidt til med it-sikkerhedsniveauet derhjemme, viser en ny undersøgelse, som Citrix står bag.

Ifølge undersøgelsen vurderer kun halvdelen af de hjemmearbejdende danskere nemlig, at de har ‘helt styr’ på opdateringer af antivirus-programmer på deres hjemmecomputere, mens 8,4 procent mener, at de ‘slet ikke’ har styr på det.

Citrix-direktør Anette Vainer kalder resultatet for ‘både overraskende og bekymrende.’

“Det er ikke et område, man som medarbejder kun skal have nogenlunde styr på. Særligt under pandemien er det afgørende for både den enkeltes og virksomhedens sikkerhed, at sikkerhedsprogrammer til alle tider er fuldt opdateret,” lyder det fra hende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere