Trump benåder spionage-dømt tidligere top-udvikler hos Google

I sine allersidste timer som præsident i USA benåder Donald Trump den tidligere Google-topudvikler Anthony Levandowski, der i 2019 kom i fængsel for industrispionage mod Google.

På sin sidste dag som USA’s præsident benåder Donald Trump den tidligere top-udvikler i Google, Anthony Levandowski.

Anthony Levandovski blev i sommeren 2019 under stor ståhej idømt halvandet år i fængsel for omfattende industri-spionage mod sin arbejdsgiver Google.

Sagen vakte dengang opsigt, fordi Anthony Levandowski var teknisk chef for Googles afdeling for selvkørende biler, Waymo, som han 2009 selv var med til at grundlægge.

Her var han teknisk direktør frem til 2016, hvor han forlod Google til fordel for sit nye selskab, Otto, som han kort tid efter solgte til Google-konkurrenten Uber for 700 millioner dollar.

Uber var på dette tidspunkt også i gang med at udvikle selvkørende biler.

Det faldt ikke i god jord hos Google, der beskyldte ham for at have medbragt en række dokumenter med data om de teknologier, som var blevet udviklet til Googles program for selvkørende biler.

Konkret mente Google, at Anthony Levandowski ulovligt have downloadet 33 dokumenter med fortrolige oplysninger om Googles udvikling af teknologi til de selvkørende Google-biler.

Angiveligt skulle dokumenterne have indeholdt tegninger over eksempelvis kredsløb, sensorer og lignende.

Anthony Levandowski blev i 2019 tiltalt for 33 tilfælde af industrispionage.

Han erklærede sig skyldig i en enkelt af tiltalerne og blev idømt 18 måneders fængsel.

Selv om han snart stod for løsladelse, er han altså nu blevet benådet.

“Hr. Levandowski er en amerikansk iværksætter, der har stået i spidsen for Googles bestræbelser på at skabe selvkørende teknologi,” lyder det fra Det Hvide Hus i benådningserklæringen.

Her fremgår det, at benådningen er blevet anbefalet af en række it-folk - herunder den kontroversielle Peter Thiel.

Det Hvide Hus lægger vægt på, at Anthony Levandowski af dommeren, der dømte ham, blev kaldt for en ‘genial og banebrydende udvikler, som vores land har brug for.’

“Hr. Levandowski har betalt en markant pris for sine handlinger og planlægger at dedikere sit talent til offentlighedens bedste,” lyder det i benådningen fra Donald Trump.

Donald Trump har i samme ombæring benådet mere end 70 dømte forbrydere i USA.

Du finder hele listen over benådningerne her.

Læs også:

Google kræver 16 milliarder kroner i erstatning fra Uber for stjålne forretningshemmeligheder

Uber ramt af møgsag på møgsag: Så slemt står det til for Uber lige nu

Premium
Claus Thorsgaard efter pludselig fyring fra Conscia for en uge siden: "Jeg ser for mig, at jeg skal tilbage i en tilsvarende direktør-rolle"
Interview: Claus Thorsgaard er allerede nu klar til et nyt job i den danske it-branche, efter han i sidste uge pludselig blev fyret som koncernchef i Conscia.
Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.