Artikel top billede

Under genåbningen kan det være nødvendigt, at du dokumenterer din vaccinationsstatus med en mobil-app, hvis du vil have adgang til arrangementer.

Coronapas kommer til at spille central rolle i dansk genåbning

Ifølge finansminister Nicolai Wammen (S) bliver et kommende coronapas en skræddersyet digital løsning, der kommer til at spille en central rolle i genåbningen.

Et digitalt dansk coronapas kommer til at spille en central rolle i den danske genåbning.

Det oplyser finansminister Nicolai Wammen (S) i et skriftligt svar til Politiken.

”Så snart smittesituationen tillader det, skal vi have gang i en gradvis genåbning af samfundet. Så vi alle sammen igen kan komme ud at spise, i teatret, til koncert eller til fodbold. Det trænger vi til. Samtidig skal vi skabe de bedst mulige betingelser for, at vi hurtigt kan få gang i hjulene og få virksomhederne tilbage på fuldt blus igen. Her vil coronapasset blive et vigtigt redskab,” skriver Nicolai Wammen til Politiken.

Læs også: Regeringen vil udvikle et digital vaccinepas: Skal være klar om fire måneder

Skræddersyet løsning

Finansministeren betegner coronapasset som en skræddersyet digital løsning, der skal udvikles i samarbejde med erhvervslivet og kulturlivet.

Han oplyser dog også til Politiken, at det stadig er for tidligt at oplyse mere præcist, hvordan det skal bruges.

Regeringen har tidligere oplyst, at passet skal være færdigudviklet i løbet af de næste fire måneder og skal give mulighed for, at både kulturlivet og erhvervslivet kan åbne for at større arrangementer.

I Israel har man netop lanceret et vaccinepas, der giver vaccinerede borgere adgang til eksempelvis koncerter, fitnesscentre og hoteller, hvis de med en mobilapp kan dokumentere, at de har modtaget vaccinen.

I Israel er det cirka 50 procent af borgerne, der har påbegyndt deres corona-vaccination. Til sammenligning er det i Danmark blot 5,5 procent.

Ønsker du allerede i dag at dokumentere din covid19-vaccionation, så kan det gøres via appen MinLæge.

Læs også: Israel indfører digitalt vaccine-pas: Ny mobil-app kan give adgang til koncerter og restauranter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere