Artikel top billede

Brostrøm beklager it-problemer ved vaccine-booking: "Der er nogle ting i det system, der ikke har været helt gode nok"

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm erkender, at dele af det it-system, der bruges til at booke vaccinetider ikke virker efter hensigten.

Det it-system der bruges til at booke vaccinationstider er i øjeblikket ramt af hård af kritik, fordi det har været svært at finde ledige vaccinetider.

Det beklager Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm nu.

”Jeg er rigtig ked af at især mange ældre har haft problemer med at booke tider og svært ved at finde ud af systemerne. Det er regionerne der driver booking-systemerne, og der er nogle ting i det system, der ikke har været helt gode nok,” sagde han ved et pressemøde onsdag aften.

Læs også: It-problemer spænder ben for vaccine-booking i Region Syddanmark: "Det er en virkelig frustrerende situation at stå i"

Arbejdes med at løse problemer

Søren Brostrøm understregede samtidig, at der bliver knoklet med at løse problemerne med it-systemerne.

Han påpegede blandt andet, at it-systemerne nu kan foreslå den næste ledige vaccine-tid.

Region Syddanmark oplyste dog onsdag, at problemenre ikke ser ud til at være løst endnu.

Især er det bestillingen af tid til vaccine-stik nummer to, der volder problemer. Regionen understreger dog, at der arbejdes på højttryk for at løse problemerne.

Læs også: It-system til vaccine-booking udsættes for hård kritik: “Man har valgt en meget, meget primitiv udgave”

Især ældre er udfordret

It-problemerne bliver desuden forstærket af, at mange af dem, der i øjeblikket bliver vaccineret tilhører de ældre grupper.

Her forklarede Søren Brostrøm, at man har opgraderet bemandingen på de særlige vaccine-hotlines i erkendelse af, at en del i målgruppen ikke har adgang til en computer.

”Vi har også bedt alle 98 kommuner om at hjælpe særligt de ældre og eventuelt banke på døren og tilbyde dem hjælp til vaccinationscenteret,” sagde Brostrøm.

Læs også: Sådan vil regionerne løse presset på serverne inden vaccinebraget fredag: "Vores infrastruktur er hårdt belastet for tiden"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere