Artikel top billede

Brostrøm beklager it-problemer ved vaccine-booking: "Der er nogle ting i det system, der ikke har været helt gode nok"

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm erkender, at dele af det it-system, der bruges til at booke vaccinetider ikke virker efter hensigten.

Det it-system der bruges til at booke vaccinationstider er i øjeblikket ramt af hård af kritik, fordi det har været svært at finde ledige vaccinetider.

Det beklager Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm nu.

”Jeg er rigtig ked af at især mange ældre har haft problemer med at booke tider og svært ved at finde ud af systemerne. Det er regionerne der driver booking-systemerne, og der er nogle ting i det system, der ikke har været helt gode nok,” sagde han ved et pressemøde onsdag aften.

Læs også: It-problemer spænder ben for vaccine-booking i Region Syddanmark: "Det er en virkelig frustrerende situation at stå i"

Arbejdes med at løse problemer

Søren Brostrøm understregede samtidig, at der bliver knoklet med at løse problemerne med it-systemerne.

Han påpegede blandt andet, at it-systemerne nu kan foreslå den næste ledige vaccine-tid.

Region Syddanmark oplyste dog onsdag, at problemenre ikke ser ud til at være løst endnu.

Især er det bestillingen af tid til vaccine-stik nummer to, der volder problemer. Regionen understreger dog, at der arbejdes på højttryk for at løse problemerne.

Læs også: It-system til vaccine-booking udsættes for hård kritik: “Man har valgt en meget, meget primitiv udgave”

Især ældre er udfordret

It-problemerne bliver desuden forstærket af, at mange af dem, der i øjeblikket bliver vaccineret tilhører de ældre grupper.

Her forklarede Søren Brostrøm, at man har opgraderet bemandingen på de særlige vaccine-hotlines i erkendelse af, at en del i målgruppen ikke har adgang til en computer.

”Vi har også bedt alle 98 kommuner om at hjælpe særligt de ældre og eventuelt banke på døren og tilbyde dem hjælp til vaccinationscenteret,” sagde Brostrøm.

Læs også: Sådan vil regionerne løse presset på serverne inden vaccinebraget fredag: "Vores infrastruktur er hårdt belastet for tiden"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Pandoras store it-investeringer har ført til fordobling af onlinesalget under corona
Allerede inden coronakrisens indtog havde smykkegiganten Pandora investeret kraftigt i digitalisering. Det var de her investeringer, der var med til at fordoble Pandoras onlinesalg alt imens selskabets butikker var tvangslukkede.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.