København pumper 85 millioner i EPJ

Københavns Amt pumper 85 millioner ind i at sætte ekstra skub i indførelsen af de elektroniske patientjournaler i 2005. Pengene betyder, at amtet kommer et år foran sin oprindelige EPJ-handlingsplan. Implementeringen skal nu begynde i sidste halvdel af 2005.

Københavns Amt har afsat 85 millioner kroner til at sætte ekstra skub i arbejdet med at indføre de elektroniske patientjournaler på 2005-budgettet.

Pengene er blevet afsat som led i amtets budgetforlig, som samtlige partier med undtagelse af Enhedslisten står bag.

Pengene stammer fra amtets salg af energiselskabet Nesa, som i løbet af de kommende år vil indbringe det økonomisk trængte amt 1,4 milliarder kroner.

Finansiel plan på plads
Heraf skal de 85 millioner kroner gå til at finansiere de elektroniske patientjournaler.

- Den finansielle plan er nu på plads. Med de 85 millioner kroner kan vi fremrykke de elektroniske patientjournaler med omkring et år i forhold til vores oprindelige handlingsplan, fordi vi kan gå til investeringer, som først skulle have været foretaget senere, siger Peter Orebo Hansen, sygehus-direktør i Københavns Amt.

De 85 millioner kroner skal først og fremmest anvendes til at finansiere amtets køb af medicin-modulet og det såkaldte kliniske proces-model, der begge er helt centrale i de elektroniske patientjournaler.

Medicinmodulet anvendes til ved hjælp af stregkoder at sikre, at den rigtige medicin anvendes til den rigtige patient på den rigtige måde og i den rigtige dosis

Amtet har for nylig sammen med Ribe Amt, Storstrøms Amt og Frederiksborg Amt indgået aftale med Mærsk IT og CSC Scandihealth om levering af netop medicin-modulet i en ordre til samlet mindst 40 millioner kroner - muligvis en del mere.

Desuden har Hovedstadens Sygehusfælleskab, H:S, indtil videre indgået rammeaftale med WM-data og Mærsk Data-selskabet Acure om udvikling af klinisk proces-modulet.

Andet halvår 2005
Selv om der sker fremskridt, er det for længst blevet klart, at amterne ikke kan leve op til deres oprindelige løfte om at indføre de elektroniske patientjournaler med udgangen af 2005.

Det gælder også i Københavns Amt, hvor man nu sigter efter at igangsætte implementeringen af medicin-modulet i løbet af andet halvår 2005, mens implementeringen af det kliniske proces-modul skal påbegyndes i løbet af 2006 - hvilket altså er omkring et år tidligere end oprindeligt planlagt.

Københavns Amt er ikke det eneste amt, der har fokus på at sætte ekstra skub i indførelsen af de elektroniske patientjournaler.

Ifølge en kommende opgørelse afsætter amterne nemlig flere og flere penge til journalerne, som amterne er ivrige efter at få sat i søen.

Stigning i investeringer
- Vi kan i hvert fald se, at der i det seneste år er sket en stigning i investeringerne til elektroniske patientjournaler. Der er en generel opmærksomhed på, at det er noget, der skal prioriteres, siger Lars Hagerup, kontorchef i Amtsrådsforeningen.

Brugerfladen og funktionaliteten på de fire amters kommende medicinmoduler bliver ens og magen til de systemer, som Fyns Amt og Nordjyllands Amt senere vil tage i brug og næsten ens med de moduler, som Roskilde Amt og Århus Amt allerede har taget i brug

Det er dog alene brugerflader og funktionalitet, der bliver ens, mens den underliggende arkitektur fortsat i vid udstrækning er forskellig for hvert enkelt amt.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?