København pumper 85 millioner i EPJ

Københavns Amt pumper 85 millioner ind i at sætte ekstra skub i indførelsen af de elektroniske patientjournaler i 2005. Pengene betyder, at amtet kommer et år foran sin oprindelige EPJ-handlingsplan. Implementeringen skal nu begynde i sidste halvdel af 2005.

Københavns Amt har afsat 85 millioner kroner til at sætte ekstra skub i arbejdet med at indføre de elektroniske patientjournaler på 2005-budgettet.

Pengene er blevet afsat som led i amtets budgetforlig, som samtlige partier med undtagelse af Enhedslisten står bag.

Pengene stammer fra amtets salg af energiselskabet Nesa, som i løbet af de kommende år vil indbringe det økonomisk trængte amt 1,4 milliarder kroner.

Finansiel plan på plads
Heraf skal de 85 millioner kroner gå til at finansiere de elektroniske patientjournaler.

- Den finansielle plan er nu på plads. Med de 85 millioner kroner kan vi fremrykke de elektroniske patientjournaler med omkring et år i forhold til vores oprindelige handlingsplan, fordi vi kan gå til investeringer, som først skulle have været foretaget senere, siger Peter Orebo Hansen, sygehus-direktør i Københavns Amt.

De 85 millioner kroner skal først og fremmest anvendes til at finansiere amtets køb af medicin-modulet og det såkaldte kliniske proces-model, der begge er helt centrale i de elektroniske patientjournaler.

Medicinmodulet anvendes til ved hjælp af stregkoder at sikre, at den rigtige medicin anvendes til den rigtige patient på den rigtige måde og i den rigtige dosis

Amtet har for nylig sammen med Ribe Amt, Storstrøms Amt og Frederiksborg Amt indgået aftale med Mærsk IT og CSC Scandihealth om levering af netop medicin-modulet i en ordre til samlet mindst 40 millioner kroner - muligvis en del mere.

Desuden har Hovedstadens Sygehusfælleskab, H:S, indtil videre indgået rammeaftale med WM-data og Mærsk Data-selskabet Acure om udvikling af klinisk proces-modulet.

Andet halvår 2005
Selv om der sker fremskridt, er det for længst blevet klart, at amterne ikke kan leve op til deres oprindelige løfte om at indføre de elektroniske patientjournaler med udgangen af 2005.

Det gælder også i Københavns Amt, hvor man nu sigter efter at igangsætte implementeringen af medicin-modulet i løbet af andet halvår 2005, mens implementeringen af det kliniske proces-modul skal påbegyndes i løbet af 2006 - hvilket altså er omkring et år tidligere end oprindeligt planlagt.

Københavns Amt er ikke det eneste amt, der har fokus på at sætte ekstra skub i indførelsen af de elektroniske patientjournaler.

Ifølge en kommende opgørelse afsætter amterne nemlig flere og flere penge til journalerne, som amterne er ivrige efter at få sat i søen.

Stigning i investeringer
- Vi kan i hvert fald se, at der i det seneste år er sket en stigning i investeringerne til elektroniske patientjournaler. Der er en generel opmærksomhed på, at det er noget, der skal prioriteres, siger Lars Hagerup, kontorchef i Amtsrådsforeningen.

Brugerfladen og funktionaliteten på de fire amters kommende medicinmoduler bliver ens og magen til de systemer, som Fyns Amt og Nordjyllands Amt senere vil tage i brug og næsten ens med de moduler, som Roskilde Amt og Århus Amt allerede har taget i brug

Det er dog alene brugerflader og funktionalitet, der bliver ens, mens den underliggende arkitektur fortsat i vid udstrækning er forskellig for hvert enkelt amt.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.