Tech-moguler topper Forbes' liste over verdens rigeste: Bezos, Musk og Gates til tops

Det er store profiler fra tech-industrien, der topper Forbes' årlige opgørelse over verdens rigeste mennesker. Se her, hvem der stryger til tops.

Den absolutte elite blandt verdens milliardærer kommer fra tech-branchen.

Det tydeliggør Forbes' nyeste opgørelse over klodens rigeste personer.

Det amerikanske magasin udgiver hvert år en liste over verdens milliardærer og for fjerde gang i træk, er det Amazon-grundlæggeren Jeff Bezos, der løber med førstepladsen.

Det skriver Reuters.

På andenpladsen findes en ligeså velkendt skikkelse i form af Elon Musk, der står bag Paypal, Tesla og rumfartsselskabet SpaceX. Han har taget et enormt spring op ad listen, da han forrige år kom ind på en 31. plads.

For et par måneder tilbage befandt Elon Musk sig endda på førstepladsen, da Teslas aktiekurs steg til nye højder og nåede op omkring 900 dollar stykket.

Hans formue er i høj grad bundet op på Tesla-aktier, hvilket også betød, at han måtte overlade pladsen til Amazon-stifteren igen, da kursen tog et større dyk.

På listens tredjeplads findes Bernard Arnault, der er topchef for LVMH, der står bag brands som Louis Vuitton og Moet Chandon.

Han er efterfulgt af yderligere to tech-profiler.

Microsoft-grundlæggeren Bill Gates indtager fjerdepladsen mens Mark Zuckerberg, CEO og grundlægger af Facebook, sidder på femtepladsen.

Ifølge Forbes' opgørelse har verden nu 2.755 milliardærer, hvilket er det høejste antal nogensinde. Samtidig er deres formuerne blevet langt større end tidligere.

De ultrarige er blevet rigere i løbet af et år, hvor coronakrisen har hærget.

Milliardærerne på listen har en samlet formue for 13,1 billioner dollar, hvilket svarer til 82 billioner danske kroner (82.000 milliarder kroner).

Forrige år lød den samlede formue på otte billioner dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Apple stormer frem i dansk imageundersøgelse: Er helt i top på pris, kvalitet og support
It-giganten Apple har det næstbedste image i den danske it-branche og har overhalet Lenovo i Computerworlds Image-undersøgelse. Apples image er blevet styrket markant, når det gælder pris og kvalitet samt kundesupport og social ansvarlighed
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.