Artikel top billede

Think Before You Link: Engelske MI5 advarer mod spionage ved brug af falske LinkedIn-profiler i massevis

LinkedIn er fyldt med falske profiler, som forsøger at lokke hemmeligheder ud af nøglepersoner i både det offentlige og private, advarer MI5. Mindst 10.000 briter er har de seneste fem år på den facon været målet for spioner fra fremmede stater.

Pas på, hvem du siger ja til at lukke ind i varmen på det professionelle mødested LinkedIn.

I følge den engelske efterretningstjeneste er Microsoft-ejede LinkedIn et yndet sted for spioner fra fjendtlige nationer, som via falske profiler i enorm målestok forsøger at snige sig ind på livet af folk med adgang til følsomme oplysninger i både det private og offentlige. Det skriver BBC.

Mindst 10.000 briter har de seneste fem år på den facon været målet for spionage. Metoden er typisk, at den falske kontakt tilbyder muligheder for at optræde som indlægsholder på eksempelvis konferencer eller tilbyder forretningsmuligheder og rejser.

MI5 er også bekymret for, om spionage-målenes kolleger samtidig sænker paraderne over for de falske profiler, fordi de jo nu er fælles bekendte, så spionerne på den måde udvider jagtmarkerne indefra.

De britiske myndigheder tager truslen så alvorligt, at der nu søsættes en kampagne over for offentligt ansatte. Kampagnen kaldes ‘Think Before You Link’ og fokuserer på fire nøglepunkter:

  • Opdag ondsindede profiler
  • Erkend den mulige trussel
  • Rapporter den mistænkelige profil til en sikkerhedsansvarlig
  • Slet profilen
Alle fem nationer i den såkaldte Five Eye efterretnings-alliance har sat gang i lignende initiativer. Det gælder også USA, Australien, Canada og New Zealand.Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.