Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Teleankenævnet har kun givet tre procent af klagerne medhold

Langt størstedelen af klager over danske teleselskaber bliver afgjort til fordel for selskaberne. Det viser en opgørelse fra Teleankenævnet, der behandler klager over danske teleselskaber.

Når danske kunder klager over deres teleselskab, så fører det i langt de fleste tilfælde til, at teleselskabet ender med at få medhold.

Det viser en opgørelse fra Teleankenævnet, der behandler klager mod danske teleselskab.

Bare 3,1 procent af alle de klager nævnet behandlede i 2020 førte til, at klageren fik medhold i sagen. I 1,8 procent af klagerne gave Teleankenævnet klagerne delvist medhold.

Dermed er det kun godt 5 ud af 100 klager i hele 2020 der førte til, at klageren fik medhold i sin sag i nævnet.

Teleankenævnet behandlede i alt 228 sager i 2020. Af dem var det bare 11 sager, hvor nævnet mente, at klageren havde ret i sin henvendelse.

Læs også: Ankenævn slår fast: Kæmperegning fra Yousee var på sin plads

Markant stigning fra året før

De få antal sager, hvor klagerne rent faktisk får medhold har taget et markant dyk i forhold til året før. Det sker samtidig med, at antallet af sager også er vokset.

I 2019 klagede 302 over deres teleselskab. Her fik 21 personer medhold i klagen mens 12 personer måtte nøjes med delvist medhold. Det svarer til 11 procent af alle klager i 2019.

Dermed var der altså tale om godt hver 10. klage. En markant forskel fra 2020, hvor det tal var barberet ned til 4,9 procent.

Læs også: Telenor fik flest klager fra de danske mobilkunder i 2019: Se her hvor mange klager telefirmaerne har fået

Yousee får flest klager

Måske mindre overraskende er det Danmarks største teleselskab, der også har flest kunder, der klager til Teleankenævnet.

Godt halvdelen af alle de klager nævnet modtog i 2020 kom fra Yousee-kunder, der mente, at de var blevet behandlet uretmæssigt af deres teleselskab.

Mere præcist gik 55,3 procent af klagerne i 2020 til selskaberne under TDC Group. Heraf stod Yousee for 47,9 procent. Det er dog højere end TDC's markedsandel retfærdiggør. TDC har en markedsandel på 38 procent.

På andenpladsen lander Fibia, der tegner sig for knap 10 procent af alle klagerne som nævnet modtog i 2020.

Læs også: Teleankenævnet slår fast: Dansker skal betale mere end 17.000 kroner til teleselskab
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.