Artikel top billede

Højprofileret retssag afslører: Sådan forhandler Apple med Netflix, Facebook og Microsoft om vilkår i App Store

Tonsvis af interne dokumenter er kommet frem i Epic Games' retssag mod Apple, der viser, hvordan iPhone-producenten forhandler med sine store partnere omkring App Store-vilkår.

Den højprofilerede monopolretssag mellem Epic Games og Apple tager hul på et nyt kapitel.

Epic Games mener, at Apples App Store er konkurrenceforvridende, da selskabet tager op mod 30 procent af alle køb. Dette argumenterede Epic Games for sidste uge, hvor en masse inerne dokumenter fra Apple blev afsløret.

Her kom en lang række email-tråde og andre dokumenter frem, der fylder 60 ringbind til sammen, skriver CNBC.

De offentliggjorte informationer afslører, hvordan Apple forhandler med sine største partnere såsom Facebook, Netflix og Microsoft om, hvilke vilkår de skal have i App Store.

Dokumenterne tegner et billede af Apple som en virksomhedder er yderst opmærksom på de mest indbringende apps på platformen.

Apple afholder regelmæssige forhandlingsmøder med de store partnere.

De fremførte emails viser, at Apple ikke går på kompromis med selskabets regler om, hvad der er tilladt i App Store og vilkårene om gebyr.

Men Apple forhandler i stedet om andre ting, såsom placering på forsiden af app-butikken, koordinering og reklame gennem Apples produktlanceringer og adgang til eksklusive programmeringsfunktioner.

Sidste uge fremførte Epic Games, der står bag Fortnite-spillet, sin side af sagen, hvor Apple vil fremføre sin denne uge.

I sidste ende vil dommeren afgøre, om Apple skal tillade Epic Games at installere sin egen app-butik på iPhones og derved omgå Apples gebyr på op mod 30 procent af købene.

Læs mere her: Apple forsvarer udskældt betalingsmodel i retssag: "Vi vil ikke være som Android"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere