Artikel top billede

Bog: Sådan kommer din identitet på overarbejde i fremtiden

I The Future of You: Can Your Identity Survive 21st-Century Technology? går fremtidsforskeren Tracey Follows i dybden med, hvordan vores stadig mere finkornede digitale identiteter former vores fremtid og muligheder.

Hvem er jeg egentlig? Det er der mange bud på, og de fleste af os viser let forskellige udgaver af os selv afhængig af, om vi mødes med kolleger, venner, familien eller gamle klassekammerater.

Men online stikker det helt af. Her præsenteres man undertiden for vidt forskellige versioner af én og samme person afhængig af, om man møder vedkommende på LinkedIn, Facebook, Instagram, Reddit eller noget helt femte.

Dertil kommer naturligvis de – sandsynligvis langt mere retvisende! – profiler, som et utal af digitale tjenester tegner af os baseret på vores søgehistorik og onlineadfærd.

Det er en del af emnet for bogen The Future of You: Can Your Identity Survive 21st-Century Technology? af fremtidsforskeren Tracey Follows om.

For én ting er, hvordan digitale identiteter dannes og hvilken indflydelse vi selv har på det. Noget helt andet er det forhold, at regeringer og myndigheder bygger stadig mere finkornede digitale identiteter på deres borgere eller anvender teknologien til at overvåge eller kontrollere deres færden.

Hvilket naturligvis giver en masse spændende muligheder, men også nogle potentielle eller særdeles reelle og ubehagelige udfordringer.

Regeringers anvendelse af teknologi under de seneste halvandet års pandemi er et eksempel på begge dele og på, hvordan udviklingen – under de rette omstændigheder – kan gå rigtig stærkt.

I dag er vi for eksempel alle udstyret med digitale coronapas, som direkte definerer, om vi må gå ud at spise, i biografen eller komme op i Tivolis rutsjebane. Det er naturligvis lidt træls, men bedre end lockdown – og de fleste vil de trods alt nok mene, at teknologien spiller en nyttig rolle i denne sammenhæng.

Andre steder i verden anvendes teknologien til langt mere indgribende overvågning og kontrol, og det er formentlig kun begyndelsen.

For hvad sker der den dag, en totalitær myndighed sætter en algoritme til at regne på data om personlig adfærd for at finde tegn på psykisk sygdom, finansiel eller politisk upålidelighed? Eller når man uden videre kan kombinere adfærdsdata med eksempelvis genetiske analyser? Det ved ingen, men det lyder ikke rart.

Dertil kommer det stadig mere presserende spørgsmål om, hvad man stiller op når ens (stadig mere udførlige) digitale identitet stjæles, forvanskes eller ødelægges? Hvilke muligheder der i det hele taget for at anvende persondata på godt og ondt – nu og i fremtiden?

Det er også nogle af de emner, Tracey Follows kommer ind på The Future of You: Can Your Identity Survive 21st-Century Technology?, der er delt op i kapitler med de sigende titler:

- Knowing You

- Watching You

- Creating You

- Connecting You

- Replacing You

- Enhancing You

- Destroying You

Tracey Follows beskæftiger sig også med det lidt pudsige forhold, at mange mennesker er bekymrede ved at afgive personlige informationer til overvejende velmenende myndigheder, som ydermere er reguleret af lovgivning og kigges efter i sømmene af datatilsyn og presse.

Men at de fleste af os omvendt gladeligt deler dybt personlige informationer på sociale netværk kontrolleret af globale techvirksomheder, der reelt ikke står til regnskab for andre end bestyrelse og aktionærer.

Tag eventuelt et kig på interviewet med forfatteren her. Så længe du blot er tryg ved, at YouTube’s algoritme lytter med..

Titel: The Future of You: Can Your Identity Survive 21st-Century Technology? Forfatter: Tracey Follows
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere