Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Pilotprojekt i Aarhus skal gøre det nemt at finde ladepladser / Microsoft udsender preview af Windows 10-opdatering / Ny streaming-tjeneste på vej til Danmark / Schweizisk supercomputer tilføjer yderligere 12,8 billioner cifre til pi

Pilotprojekt i Aarhus skal gøre det nemt at finde ladepladser. Microsoft udsender preview af Windows 10-opdatering. Ny streaming-tjeneste på vej til Danmark. Schweizisk supercomputer tilføjer yderligere 12,8 billioner cifre til pi. Deltagelse på CES vil kræve bevis på vaccination. Hackere havde kig på uddannelsessektoren i juli.

Velkommen til denne uges sidste morgen-briefing fra Computerworld. Dagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.

Pilotprojekt i Aarhus skal gøre det nemt at finde ladepladser

Med et pilotprojekt vil Aarhus Kommune forsøge at gøre det nemmere for elbils-ejere at finde ledige ladestandere.

Sammen med selskabet Papp og ladestander-selskabet Clever vil kommunen i pilotprojektet installere sensorer ved 100 offentlige ladepunkter i Aarhus.

Disse sensorer vil løbende sende live-data, så bilister hele tiden vil kunne hente information og se, hvor der er en ledig ladestander.

“Med det nye pilotprojekt vil vi ikke kun kunne fortælle, hvornår de 100 ladepladser er ledige. Vi vil også kunne benytte datamængderne til at beregne sandsynligheden for, hvornår andre ladepladser er ledige. Hvis vi lykkes med at udvikle den model i Aarhus, vil den formentlig kunne udbredes til resten af landet, idet vi forventer, at lademønstrene i de større byer vil være sammenlignelige,” siger Tan Minh Tran, der er medstifter og administrerende direktør hos Papp, som har været med til at udvikle den nye løsning.

Parterne satte de første sensorer i asfalten i går, torsdag.

Microsoft udsender preview af Windows 10-opdatering

Microsoft er klar med ny preview af den kommende opdatering af Windows 10 21H2.

Opdateringen vil blive udsendt automatisk til alle medlemmer af Windows Insider-programmet.

Den nye opdatering indeholder ganske få forbedringer - herunder øget sikkerhed - samt rettelse af en lang række issues og småproblemer.

Du kan få et overblik over de konkrete ændringer, som Microsoft gennemfører med opdateringen, hos Microsoft her..

Ny streaming-tjeneste på vej til Danmark - afløser Paramount+

Comcast og ViacomCBS er på vej med en ny streaming-tjeneste, som kommer til at hedde SkyShowtime og som kommer til at afløse det nuværende Paramount+.

Den nye tjeneste kommer til Europa - herunder Danmark - i 2022, og den kommer til at indeholde indhold fra en række tv- og filmselskaber som Sky, Universal, NBC, Paramount og Nickelodeon.

“SkyShowtime indeholder mere end 10.000 timers fantastisk underholdning fra nogle af verdens bedste indholds- og filmproducenter. Streamingtjenesten vil også henvende sig til familiens yngste ved at tilbyde over 2.500 timers familie- og børneprogrammer,” lyder det fra selskaberne bag.

Schweizisk supercomputer tilføjer yderligere 12,8 billioner cifre til pi

En gruppe schweiziske matematikere er ved hjælp af en supercomputer på Competence Center for Data Analysis, Visualization and Simulation (DAViS) lykkedes med at tilføje yderligere 12,8 billioner cifre til pi [π], der jo er en matematisk konstant, som er defineret som forholdet mellem en cirkels omkreds og dens diameter.

Med den nye beregning kommer antallet af kendte cifre op på præcis 62.831.853.071.796 cifre.

Det har taget de schweiziske matematikere 108 dage at nå frem til resultatet, hvilket i de kredse er rasende hurtigt.

Forskerne vil først offentliggøre det komplette tal med de mange cifre, når det er blevet verificeret til optagelse i Guinness Rekordbog. De teaser dog med, at de sidste cifre i den lange række er 7817924264.

Deltagelse på CES vil kræve bevis på vaccination

Selv om der fortsat er mere end fem måneder til, at verdens største elektronik- og tech-messe, CES i Las Vegas, slår dørene op, har messen udsendt besked om, at man godt kan forberede sig på, at det bliver et krav, at man skal kunne fremvise bevis på, at man er blevet vaccineret mod Covid-19, hvis man skal deltage.

CES forventer deltagelse af mere end 1.000 selskaber til CES 2022, der altså som altid står til at blive et kæmpe show.

“Vi forstår, at vaccine er det bedste bud for os på at få stoppet spredningen af viurs. Vi deler dette budskab tidligt for at give difg til at planlægge,” lyder det fra CES i en udsendt meddelelse.

Det kan ikke udelukkes, at der desuden vil blive krav om at bære ansigtsmasker. CES vil nemlig nøje følge retningsanvisningerne fra de lokale myndigheder i Las Vegas. Her skal der for tiden bæres ansigtsmaske til alle indendørs aktiviteter.

Hackere havde kig på uddannelsessektoren i juli

De cyberkriminelle havde især blikket rettet mod uddannelsessektoren i juli måned, viser seneste opgørelse fra sikkerhedsfirmaet Check Point Software.

Ifølge selskabet er antallet af cyberangreb steget ni procent i første halvår i forhold til samme periode i fjor.

Ifølge sikkerhedschef i Check Point Software, Niels Zimmer Poulsen, viser opgørelsen, at de cyberkriminelle forsøger at udnytte, at undervisere og elever vender tilbage til skolerne efter sommerferien.

“Skoler, universiteter og andre uddannelsesinstitutioner er attraktive mål for hackere, fordi de ofte er underbemandet i forhold til cybersikkerhed,” siger han.

Han opfordrer til, at både ansatte og elever anvender stærke adgangskoder og skifter dem hyppigt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere