Artikel top billede

Podcast: Når agilitet skal være mere end bare snak og varm luft

”De Agile Rødder - en podcast om agilitet i praksis” handler om, hvordan man bruger tankerne bag det agile manifest til at optimere alt fra udvikling til samarbejde og problemløsning i bred forstand. Men også om, hvordan det kan gå galt.

Hvis en venlig sjæl stak undertegnede en femmer, hver gang en overentusiastisk mellemleder begyndte at udbrede sig om agilitet, kunne Jeff Bezos godt humme pladsen som verdens mest velhavende.

Ordet har for længst fået sit helt eget felt på alverdens bullshitbingo-plader, og man glemmer nemt, at der ligger en reel metode bag.

Den kan ikke blot gøre udvikling – men også samarbejde og opgaveløsning i almindelighed – mere smidig og velfungerende.

Det er pointen bag en ny podcast kaldet De Agile Rødder - en podcast om agilitet i praksis.

Her fokuserer værterne Line Hviid og Rasmus Gøthgen på, hvordan man omsætter ideen om smidige, selvkørende teams til praksis.

Men de lægger heller ikke skjul på, hvordan selve ideen om agil udvikling og samarbejde let kan blive til mere snak for snakkens skyld.

I en pressemeddelelse om den nye podcast siger værterne blandt andet, at:

”Vi er begejstrede for det agile manifest, der i 2001 lagde grundstenen for den agile tankegang. Men de agile teorier og begreber bliver ofte brugt næsten religiøst. Eller de bliver sat ind i en eller anden PowerPoint-præsentation, der skal vise, at virksomheden følger med tiden, men uden at man har forstået, hvad en agil arbejdsmetode gør ved organisationen.”

”Når dét er scenariet, så er ideen med at være agil pludselig gået fløjten. Og det samme er de mange fordele, man rent faktisk kan få ud af at omfavne den grundlæggende idé fra manifestet. Vi kan begge tale i timevis om hvor fed vi synes, den agile tankegang er, men også om hvordan det kan være svært at omsætte de agile teorier til praksis. Vi synes, der mangler en ærlig snak om erfaringen med de her arbejdsmetoder, og det er derfor, vi har startet podcasten De Agile Rødder.”

Værterne har til sammen mere end 30 års praktisk erfaring med agile arbejdsmetoder, og de planlægger at sende en ny udgave af De Agile Rødder på gaden hver 14. dag.

Første udgave er knap 20 minutter lang og ligger klar på de gængse podcastplatforme. Du kan også læse mere om podcasten og folkene bag her.

Titel: De Agile Rødder – en podcast om agilitet i praksis
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere