Artikel top billede

Apple advarer om højere risiko for cyberangreb, hvis EU vil gennemtvinge nyt lovforslag

Apple redegører for i en ny rapport, hvordan Apple-brugere vil komme i højere risiko for cyberangreb, hvis EU gennemfører ny lovgivning på området. En advokat beskylder Apples cybersikkerhedsbekymringer for at være ren distraktion.

Onsdag udsendte computer- og smartphone-producenten Apple en rapport, vis formål var at kritisere et nyt EU-udkast, som skal tvinge brugere til at installere software udenfor iPhone-producentens App Store.

"Hvis Apple blev tvunget til at støtte sideloading, ville flere skadelige apps nå ud til brugerne, fordi det ville være lettere for cyberkriminelle at målrette dem - selvom sideloading var begrænset til kun tredjeparts appbutikker," lyder det i rapporten.

Det skriver Reuters.

Apple advarer desuden om ondsidnede apps, der placerer sig i tredjeparts-app platforme og ad den vej inficerede forbrugerenheder.

Reglen som apple kritiserer lægegr sig op af en række forslag vis formål er at vriste monopolet som en ud af få App-store-udbydere, som Apple nyder godt af lige nu, ud af hænderne på de store giganter.

Men dette angreb på EU's udkast, fortæller advokat Damien Geradin til Reuters, ikke meget for. Geradin repræsenterer the Coalition for App Fairness, som består af Spotify, Match Group og Epic Games.

Han kalder anklagen om lavere cybersikkerhed ved sideloading for et forsøg på at distrahere.

"Det, der betyder noget for os, er forpligtelsen pålagt udviklere, hvis apps sælger digitale varer og tjenester til at bruge Apple In-App-betalingssystem," sagde han til Reuters.

Han tilføjer desuden:

"Dertil har Apples sikkerhedskrav ingen ben at gå på. Alternative betalingsløsninger leveret af Stripe, Adyen eller Paypal er lige så sikre som Apples betalingssystem," sagde han.

I Apples rapport henviser tech-giganten desuden til tal fra Kaspersky Lab, der viser at næsten seks millioner angreb hver måned påvirker Android-mobilenheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere