Artikel top billede

Væksten er ikke helt så markant i dette kvartal som i årets tidligere kvartaler, men vi holder kadencen og leverer et positivt resultat for femte kvartal i træk, siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea Danmark. (Foto: Jens Berthelsen)

Atea kom ud af tredje kvartal med vækst i både top og bund: Selskabets turnaround kører på skinner

Ateas omsætning i Danmark voksede med 100 millioner kroner i tredje kvartal forhold til samme periode sidste år, og driftsresultatet voksede med over 6 millioner.

Ateas turnaround i Danmark går ganske godt

Atea Danmark regnskab for tredje kvartal 2021 viser en omsætningsstigning og en vækst på bundlinjen i forhold til sidste år.

Omsætningen voksede med 100 millioner kroner til 1.289 millioner kroner.

Overskuddet på driften landede på 8,2 millioner kroner - det er er en fremgang på 6,2 millioner kroner i forhold til samme kvartal sidste år.

Driftsoverskuddet for hele 2021 er foreløbig på 9 millioner kroner. Det er en betydelig forbedring i forhold til det store driftsunderskud på 96 millioner kroner sidste år.

Hardware-omsætningen voksede med 113 millioner kroner svarende til 18,5 procents vækst, som primært skyldes højere efterspørgsel fra det private marked.

Software-omsætningen faldt til gengæld med 12,8 procent på grund af vigende efterspørgsel fra den offentlige sektor.

Serviceomsætningen voksede ifølge regnskabet med 8,5 procent.

Driftsomkostninger voksede i kvartalet med 5,2 procent til 277 milloner kroner. Væksten skyldes især højere personaleomkostninger.

Dels er der tale om højere løn og større bonuser, og så har Atea ændret medarbejdersammensætningen, så der er ansat flere konsulenter i den tunge ende áf lønskalaen.

I en kommentar til regnskabet siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea Danmark:

”Det er et resultat, som understreger en fortsat fremgang i forretningen, som er bredt forankret på tværs af vores services og hardware. Væksten er ikke helt så markant i dette kvartal som i årets tidligere kvartaler, men vi holder kadencen og leverer et positivt resultat for femte kvartal i træk.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere