Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Apple og Amazon ramt af milliardbøde: Forbød folk at sælge Apple-produkter

Amazon og Apple har indgået en samarbejdsaftale, der har været til skade for den frie konkurrence, lyder anklagen fra de italienske myndigheder, som nu har udstedt en milliardbøde til de to selskaber.

De italienske konkurrencemyndigheder har udstedt en bøde på i alt 200 millioner euro eller cirka 1,5 milliarder kroner til Apple og Amazon.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge de italienske myndigheder har de to giganter samarbejdet om salg af Apple og Beats-produkter på en måde, der har været til skade for den frie konkurrence.

En aftale fra 2018 mellem de to selskaber slår således fast, at det kun er udvalgte forhandlere, der må sælge produkter fra Apple og Beats på Amazons platform, hvilket ifølge de italienske myndigheder strider med EU’s konkurrenceregler.

Dermed har de to selskaber i praksis afskåret folk fra at handle med Apple-produkter på platformen, og det har de italienske myndigher takseret til en bøde på 68,7 millioner euro til Amazon og en bøde på 134,5 millioner euro til Apple.

Afviser anklager

Begge firmaer har dog valgt anke bøden, og Apple oplyser ifølge Reuters, at formålet med aftalen har været at give kunderne sikkerhed for, at der udelukkende blev solgt originale produkter på platformen.

Amazon afviser også at have gjort noget galt, og ifølge selskabet har aftalen været til gavn for kunderne på platformen.

”Som et resultat af aftalen har vores italienske kunder fået adgang til de nyeste produkter fra Apple og og Beats," lyder det fra Amazon, som samtidig oplyser, at aftalen betyder, at Amazon har fået fordoblet sit Apple-sortiment og adgang til hurtigere forsendelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere