Artikel top billede

Bog: Tre omstillinger skal redde verden

Hvis vi som art skal komme godt igennem de næste år, skal både den grønne, den digitale og den sociale omstilling støtte og bære hinanden. En ny bog giver et optimistisk bud på, hvordan det skal ske.

Journalist og forfatter Peter Hesseldahl er overbevist om, at den kurs, menneskeheden er på i dag, kun kan føre til katastrofe. Det skal læserne af hans nye bog, Omstilling til Fremtiden, ikke være i tvivl om.

Men han er ikke en dommedagsprofet, der slår læseren i hovedet med deres og løfter om evig fortabelse. For Hesseldahl tror på, at vi kan vende skuden, og at alt kan blive godt og trygt.

Hesseldahl er endda så konstruktiv, at han selv viser vejen væk fra afgrunden. Både ved at identificere trusler imod menneskeheden og ved at give bud på løsninger.

Truslerne er ikke overraskende klimaet, social ulighed og den teknologiske udvikling. Tre områder der hver især påvirker hinanden, og som hver især og sammen behandles i Omstilling til Fremtiden.

Både populærkultur og en god del af den moderne faglitteratur flyder over med bud på, hvordan henholdsvis en klimakatastrofe, en social katastrofe og en digital katastrofe vil se ud.

Men Hesseldahl understreger, at selv hvis problemerne på to af områderne løses, vil det sidste områdes katastrofe tage de andre med i faldet.

Vi kan altså som art ikke blot løse to ud af tre problemer og klappe os selv på skulderen og tage en velfortjent øl i sofaen. Vi kommer enten helt i mål eller helt over afgrunden.

Men Hesseldahl hat taget de konstruktive briller på og bruger krudt på vise os vejen til at forhindre fremtidens mulige rædsler, ikke på at svælge i dem.

Det er en dejlig og delvis uvant oplevelse som læser at blive både gjort opmærksom på et truende problem og beroliget og vejledt i samme omgang.

Med sine egne ord vil Peter Hesseldahl i Omstilling til Fremtiden skabe et klarere billede af forholdene og spillereglerne i en bedre verden. Og hvad vi andre så gør med det billede, er op til os.

Titel: Omstilling til Fremtiden / Forfatter: Peter Hesseldahl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?