Artikel top billede

(Foto: Mohammad Rezaie)

Microsoft med klar melding efter skelsættende dom: Betaler for de ansattes abort-rejser

En skelsættende afgørelse ved den amerikanske højesteret betyder, at en lang række amerikanske stater nu vil forbyde abort. Flere tech-giganter er klar til at betale de ansattes rejseudgifter, hvis de har brug for at rejse til en anden stat for at få foretaget en abort.

Den amerikanske højesteret afgjorde fredag, at retten til abort ikke er beskyttet af den amerikanske forfatning, og dermed omstødte domstolen den 49 år gamle såkaldte Roe v. Wade-dom.

Den skelsættende dom betyder, at abortlovgivningen nu bliver afgjort på detlstatsniveau, hvor en række stater allerede har gennemført eller planlægger at forbyde abort.

Dommen har efterfølgende fået en lang række amerikanske tech-giganter til at reagere.

Ifølge Techcrunch slår adskillige selskaber, herunder Microsoft, Snapchat og Netflix, fast, at
de vil betale udgifterne for medarbejdere, der har brug for at rejse til en anden stat for at få foretaget en abort.

Vil gøre alt inden for lovens rammer

Til Techcrunch oplyser en talsperson for Microsoft, at selskabet ”vil gøre alt som det kan indenfor lovens rammer”, der sikrer de amerikanske Microsofts-ansattes adgang til behandlinger i sundhedsvæsenet.

Microsoft meddeler, at abort indtil nu har været dækket af selskabets sundhedsforsikring, og det kommer afgørelsen ved den amerikanske højesteret ikke til at ændre på.

Selskabet vil også fortsætte med betale for rejseudgifter til abort og andre typer medicinsk behandling, hvis det ikke er muligt for at få behandlingen i nærheden af vedkommendes bopæl.

Samme melding kommer fra blandt andet streaming-giganten Netflix og det sociale medie Snapchat.

”Netflix tilbyder at dække rejseudgifter gennem sundhedsforsikringen for alle fuldtidsansatte og deres pårørende, hvis de har brug for at rejse i forbindelse med kræftbehandling, transplantationer, kønsbekræftende behandlinger og abort,” lyder det fra selskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere