Artikel top billede

Det største datalæk i Australien nogensinde: 40 procent af befolkningen ramt

Australiens næststørste teleselskab Optus hacket. Nu viser det sig, at 40 procent af landets borgere har fået data kompromitteret. Eksperter kaldet det, det værste datalæk i landets historie.

Sidste uge kom det australske teleselskab Optus med en særdeles nedslående melding.

Et hackerangreb havde ramt selskabet, der kunne vise sig at have store konsekvenser.

Nu viser det sig, at data på 10 millioner borgere - svarende til 40 procent af befolkningen - var blevet stjålet i cyberangrebet, skriver BBC.

Eksperter siger nu, at det formentlig er det værste databrud i Australiens historie.

Sikkerhedssituationen har udviklet i løbet af denne uge, hvor Optur blandt andet har modtaget et krav om at betale løsepenge.

Optus meldte om sikkerhedsbruddet omkring 24 timer efter, at en mistænkelig aktivitet har blevet spottet i selskabets netværk.

Efterfølgende viste det sig, at nuværende og tidligere kunders data var blevet stjålet. Oplysningerne består af navne, fødselsdage, hjemmeadresser, telefonnumre, pas- og kørekørtsnumre.

Betalingsoplysninger samt kodeord til Optus hjemmeside var ikke kompromitteret, understregede selskabet.

De stjålne kørekort- og pasnumre gjaldt for 2,8 millioner borgere, og for dem gælder en "ret signifikant" risiko for identitetstyveri og svindel, har den australske regering meldt ud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere