Artikel top billede

(Foto: Marcus Spike)

Stort læk rammer apps med tre millioner downloads

1.550 mobilapps er en del af et stort læk af API-nøgler. Applikationerne er i alt hentet 3,2 millioner gange.

Cybersikkerhedsforskere har opdaget et læk af API-nøgler (Application Program Interface) blandt 1.550 mobilapplikationer med omkring 3,2 millioner downloads i alt.

Lækket betyder risiko for eksponering af ​​følsomme interne tjenester og lagrede brugeroplysninger.

Det skriver Bleepingcomputer.

32 administrator-hemmeligheder er blevet afsløret og herunder findes 57 unikke administratornøgler, hvilket giver angribere mulighed for at få adgang til følsomme brugeroplysninger eller ændre appindeksposter og -indstillinger.

Det er Singapore-baserede cybersikkerheds-firma Cloudsek, som har opdaget lækket og delt dataene med mediet.

"Admin API-nøglen gør det muligt for trusselsaktører at udføre flere kritiske handlinger og giver adgang til følsomme data, selv med en eller flere af de andre API-nøgler, kan trusselsaktører søge eller se følsomme data," sagde en CloudSEK-analytiker til BleepingComputer.

Nøglerne giver angribere mulighed for at få adgang til brugsstatistik samt data, der indeholder brugerenheds- og netværksadgangsdetaljer, brugsstatistikker, søgelogfiler og mere til.

Listen over apps er ikke delt, men Cloudsek har kontaktet alle app-udviklerne for at advare dem om eksponeringen, men har ikke hørt tilbage fra nogen af ​​dem.

Diverse apps inkluderer nyhedsapps, mad og drikke, fitness, livsstil, sundhed og økonomi blandt andre kategorier, skriver mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere