Artikel top billede

(Foto: Michael Dziedzic)

Ruslands næststørste bank lagt ned af kæmpe DDoS-angreb

Et stort DDos-angreb har bragt Ruslands andenstørste bank offline.

Ruslands andenstørste bank VTB, som er ejet af den russiske stat, er blevet ramt af et kæmpe DDoS-angreb, der har lagt bankens onlinesystemer ned.

Banken melder, at det er det værste cyberangreb, den nogensinde har oplevet.

"Bankens teknologiske infrastruktur er under et hidtil uset cyberangreb fra udlandet," meddeler VTB i en erklæring ifølge Reuters og fortsætter:

"Den største ikke kun i år, men i hele den tid, banken har fungeret."

Det nævnes fra bankens side, at der er tale om udenlandske aktører, og den pro-ukrainske gruppe IT Army of Ukraine har taget ansvar for handlingen.

Bankens onlineaktiviteter som mobil-apps og hjemmeside blev ifølge Bleepingcomputer bragt offline, hvilket gjorde, at VTB måtte indrømme angrebet i sidste ende, men kundedata bør være sikret.

Det russiske finansministerium og økonomiministerium ejer 61 procent af VTB.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere