Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Prisvenlig mini-mobil til seniorer

Doros smartphone-familie har fået et nyt medlem, som er mindre og billigere men byder på mange af de samme muligheder som sin storebror Doro Liberto 820.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den spritnye mini-smartphone blev præsenteret på Mobile World Congress 2015 i Barcelona i sidste uge.

Skærmen er 4” og dermed en halv tomme mindre end storebroderen Doro Liberto 820. Også kameraet er lidt mindre med 5MP versus 8MP og det samme er lagerpladsen - 4GB versus 8GB.

Ligesom alle andre Doro-telefoner kommer Doro Liberto 820 Mini med en moderne bordlader. Men som noget helt nyt aktiveres en såkaldt ”Docktilstand”, når man placerer mobilen i den vandrette ladestation, og telefonen kan hermed bruges som ur, alarm, vejrstation, elektronisk billedfremviser og musikafspiller.

Et godt sted at starte

Doro Liberto 820 Mini er udviklet til at imødekomme den stadigt voksende gruppe af seniorer, der ønsker sig nogle af smartphonens funktioner og muligheder, men som ikke er klar til den helt store investering.

Den nye mini-smartphone indeholder - ligesom sin storebror – Doros egen cloud-baserede tjeneste My Doro Manager, der både letter installationen og brugen af telefonen.

Tjenesten består af et forud-installeret assistent-program og en ”hjælper-app”, som udvalgte venner og familiemedlemmer kan installere på deres egen smartphone og derigennem yde fjernsupport til brugeren.

Den indbyggede assistent guider brugeren trin-for-trin, så vedkommende får selvtillid og lyst til at bruge alle mobilens funktioner - men i eget tempo.

Navigationen er gjort nem og der er fysiske taster til ”hjem”, ”menu” og ”tilbage”. Mobilen har også en indbygget assistent, der viser og fortæller, hvordan de forskellige funktioner virker, og der er inkluderet My Doro Manager med hjælper-app, så pårørende nemt kan hjælpe med funktioner og indstillinger på afstand. På bagsiden er alarmknap, som ringer op og sender brugerens GPS-position til udvalgte modtagere i nødstilfælde.

Takket være HD Voice er samtalekvaliteten klar og tydelig, og mobilen er også kompatibel med høreapparater.

Mobilen er udrustet med 1.3GHz dual-core processor, som giver tilstrækkelig med kræfter til almindelige opgaver, og den kører med Android 4.4 som styresystem. Doro Liberto 820 Mini er fuldt Google-certificeret, hvilket betyder, at brugeren har adgang til over 2 millioner apps fra Google Play.

Ligger godt i hånden

I tråd med Doros DNA har design og funktionalitet været førsteprioritet i udviklingen af Doro Liberto 820 Mini. Dens ergonomiske design gør, at den ligger godt i hånden – måske vil nogen endda opleve, at den fx for mindre kvindehænder kan være nemmere at håndtere end en fuldvoksen smartphone.

Doro Liberto 820 Mini fås i to smarte farvekombinationer: stålgrå/sort og rød/sort. Den er tilgængelig i butikker og online nu til en pris på omkring 1500 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere