Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: AOC I2276VWM

IPS til de mindrebemidlede.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

undrer det dig, at vi har to næsten ens 22"-skærme af samme mærke med i denne test? Det skyldes, at AOC G2260VWQ6 og I2276VWM leverer et skoleeksempel på valuta for pengene og LCD-skærmteknologi.

AOC I2276VWM koster typisk lidt mindre end slægtningen AOC G2260VWQ6. For det meste er der ikke meget, der skiller dem. Begge har en standardopløsning på 1080p full HD. Begge har fødder, der kun kan tiltes. Der er ikke tale om skærme i topklassen.

G2260VWQ6 har nogle få interessante funktioner, hvis man vil spille billigt. Men det mest interessante salgsargument er en teknologi, der ikke er ganske parat til forbrugermarkedet – AMD FreeSync. Imidlertid har I2276VWM et trumfkort: Den bygger på IPS-skærmteknologi.

Det burde borge for fremragende farver, synsvinkler, kontrast, hele pakken. Valget må altså være nemt. Færre penge for bedre billedkvalitet, ikke? Nej, så enkelt er det ikke.
AOC 2260VWQ6 er måske den bedste TN-skærm på 22". Den er faktisk så meget bedre, end vi er vant til, at der pludselig opstod en meget jævnbyrdig dyst mellem den og IPS-skærmen AOC I2276VWM. Hvad angår farver og kontrast, er der ikke stor forskel. TN-skærmen fører måske endda, når det gælder farvemætning.

AOC I2276VWM har naturligvis en IPS-skærms gode synsvinkler, men kan ikke helt konkurrere på pixelrespons. Valget må derfor bero på en smagssag. Tidligere ville vi kun have anbefalet TN til de mest fanatiske spilfolk, men det er anderledes nu. AOC I2276VWM har stadig en vis appel som en meget billig IPS-skærm. Men denne lille broderstrid viser, at svælget mellem de forskellige LCD-teknologier hurtigt er ved at svinde ind.