Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Amarylla iCamPRO FHD

I ferietiden kan tingene godt vendes lidt på hovedet, her gælder det hjemme er godt, men ude er bedst. Dog gælder det kun, hvis man er tryg ved, at alt er som det skal være derhjemme.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Amaryllo iCamPRO FHD er et avanceret Wi-Fi webkamera, der byder på en masse muligheder i forbindelse med overvågning af dit hjem. Der er tale om et 2 megapixels kamera, der foruden stillbilleder også kan optage video i op til 1920 x 1080 pixel kvalitet ved 30 fps.

Kameraet skal tilsluttes elnettet, men dataforbindelsen foregår trådløst til hjemmets router via 802.11n. Man kan derfor følge med i alt, hvad der sker, så længe man har internetadgang, hvor man er. Kameraets hovedforce er, at det dækker 360 grader, og det er i stand til automatisk, og for øvrigt relativt tyst, at følge indtrængende takket være tre bevægelsessensorer og indbygget mikrofon.

Der er også indbygget infrarød sensor til natteoptagelser med 5 meters rækkevidde. Der medfølger beslag til montering under loftet. Når bevægelse registreres, kan der sendes en tekst eller et stillbillede af det registrerede til brugerens smartphone med tidsangivelse. Amaryllo appen, der kan fås til iOS og Android, udgør kommandocentralen for webkameraet, det er en rimelig overskuelig app, hvor enkelte indstillinger godt kunne beskrives bedre. Billedkvaliteten må siges at være i den rigtig gode ende for et webkamera, også under dårlige lysforhold.

Kameraet er udstyret med en microSD-kortlæser til lokal lagring af op til 32 GB materiale. Video uploades automatisk til Amaryllo Cloud, der er gratis, hvis man vil gemme video i 24 timer, man kan tegne abonnement for 9,99 dollar eller 14,99 dollar om måneden, hvis man vil gemme video i 30 eller 365 dage. Kameraet anvender 256-bit kryptering for optimal sikkerhed, der er indbygget tovejskommunikation, mulighed for at aktivere privattilstand, hvor kameraet ikke optager noget, og meget mere.