Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Stærk router med udvidelsesmuligheder

Netgear AC2200 Orbi Tri-Band Mesh WiFi Router giver stærkere og hurtigere Wi-fi-forbindelse i hjem på op til 125 m2, og kan udvides med satellitter, hvis man får behov for længere rækkevidde.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Orbi RBR20 fungerer som en dedikeret 802.11ac Tri-band router (AC2200), der kombinerer stilfuldt design og høj ydelse med en Wi-fi hastighed på op til 2,2 Gbps – og har man børn i hjemmet, er trygheden og forældrekontrollen sikret takket være Disney Circle.

Får man senere et behov for Wi-fi dækning på et større areal end 125 m2, kan RBR20 udvides med satellitenheder fra Orbi-serien, og takket være den patenterede FastLane-teknologi, der dedikerer et frekvensområde til kommunikationen mellem routeren og hver satellit, forbedres dækningen uden at det påvirker hastigheden.

"Ethvert hus er forskelligt, og vi vil gerne give brugerne friheden til at vælge mellem en separat router og et mesh-system. Med en separat router, der også kan udbygges til et større mesh-system, løber man ikke nogen risiko for at fortryde sit valg sidenhen" fortæller Pål Vatneberg, Nordic Country Manager for Netgear.

Han fortsætter: "RBR20 er den første separate router i Orbi-serien, og den kan på egen hånd dække op til 125 m2. Samtidig kan den meget let kombineres med en eller flere satellitter fra hele Orbi-serien, så du har frit valg til at udvide Wi-fi netværket efterhånden som behovet opstår – uden at du skal ændre på netværkets navn, adgangskode eller andet i konfigurationen."

Styr den med stemmen

Orbi oprettes med et enkelt navn til det trådløse netværk, og fordi der etableres et Tri-band Wi-fi netværk med et dedikeret frekvensbånd til kommunikation mellem router og satellitter, kan man bevæge sig frit fra rum til rum i hjemmet uden at skifte netværk, og uden afbrud i forbindelsen hvis man f.eks. streamer 4K-video, mens man går gennem huset.

Orbi kan via Amazon Alexa og Google Assistant styres med enkle talekommandoer, og forældre vil sætte pris på den brugervenlige, men funktionsrige forældrestyring via Disney Circle, der gør det enkelt at styre, hvilken type indhold børnene skal have adgang til, og hvor meget de har lov til at være på nettet – uanset om man vil fastsætte rammer for hvert barn eller hver enhed, der tilsluttes netværket.

AC2200 Orbi Tri-Band Mesh WiFi Router (RBR20) kan købes i Danmark til en vejledende pris på 1090 kroner inkl. moms.

Nøglefunktioner for AC2200 Orbi Tri-Band Mesh WiFi Router (RBR20):

  • Udvidet dækning ­­– Få hastigheder på op til 2,2 Gbps* og 125 m2 dækning. I større boliger eller bygninger med ekstra udfordringer for Wi-fi signalet, kan netværket let udvides med ekstra satellitter.
  • Fastlane3-teknologi – Dedikeret frekvensbånd til forbindelsen mellem enhederne i Orbi-systemet giver optimale forudsætninger for 4K-videostreaming og gaming, selv når du kobler flere enheder til netværket.
  • Enkel og dynamisk udvidelse – Når RBR20 bruges som separat router, allokeres den samlede tri-band kapacitet til de tilsluttede Wi-fi-enheder. Når der tilsluttes Orbi-satellitter, skabes der et Wi-fi-system, hvor et af 5-Ghz-båndene benyttes til en dedikeret og lynhurtig forbindelse (867 Mbps) mellem routeren og hver satellit.
  • Smart forældrekontrol – Circle fra Disney giver dig muligheden for at styre, hvilket webindhold, der skal være adgang til, og hvor meget internetforbindelsen kan bruges af hver enhed.
  • Gæstenetværk – Giv vennerne og familien adgang til internettet uden at dele adgangskoden til dit personlige netværk.
  • Ethernet-porte – Brug de to Gigabit Ethernet-porte på routeren til at tilslutte enheder via netværkskabel.
  • Integreret med Amazon Alexa og Google Assistant – Styr dit hjemmenetværk med enkle talekommandoer.