Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: OnePlus 7T Pro: Er topmobilen pengene værd?

Den har lækker buet skærm uden notch, men får du nok for de ekstra penge sammenlignet med grundmodellen OnePlus 7T?.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi har allerede testet grundmodellen i den nye OnePlus-serie, OnePlus 7T, så her kigger vi primært på hvad du får ekstra, når du køber topmodellen, OnePlus 7T Pro.

Læs testen af OnePlus 7T her.

Buet skærm til kanten

Først og fremmest er det skærmdesignet, der gør forskellen. Modsat grundmodellens flade skærm med et lille notch i toppen har OnePlus 7T en buet skærm, der går helt til kanterne, uden at blive brudt af notch eller noget andet. Det er muligt, fordi man har anvendt et pop-kamera til selfies. Det dukker op af toppen, når du skal bruge det og synker ned igen bagefter. En fin løsning, som i OnePlus' udgave fungerer helt upåklageligt.

Det er heller ikke dårligt at slippe for den lille notch, men ikke noget, der gør en enorm forskel.

Den buede skærm er en smagssag. Teknisk set er den uden tvivl mere raffineret end en flad, men vi må faktisk være så kedelige at konstatere, at vi foretrækker den flade skærmtype på OnePlus 7T. Den gør mobilen nemmere at håndtere. Telefonen ligger mere sikkert i hånden og risikoen for at ramme noget forkert på displayet er mindre.

Lynhurtige billeder

Fælles for skærmene er, at de er forrygende at se på de. Opdateringshastigheden er 90 Hz på begge, og det giver et fantastisk flydende billede, både når du gamer, ser film eller bare navigere rundt i mobilens system. Kontrast, farvegengivelse og skarphed er samtidig oppe i den bedste liga, så på skærmoplevelse er der ikke noget der slår de to.

Størrelse og opløsning er en anelse bedre på Pro-modellen, men ærlig talt ikke noget man bemærker særlig meget.

Stærk ydelse

Ydelsen er mere eller mindre ens på de to. Det betyder med andre ord at de lige nu er de hurtigste Android-mobiler du kan få fingerene i. De bruger samme Snapdragon-processor og har samme mængde ram.

Der er dog dobbelt så meget lagerplads i Pro-modellen, og det kan gøre betydelig en væsentlig forskel for de datahungrende brugere.

Batteriet er lidt større i Pro, men tager du den større og højere opløste skærm ind i beregningen, bliver den reelle batterilevetid ikke meget anderledes end på 7T.

Det samme kan siges om opladningen. Begge mobiler har Warp Charge 30T, og det betyder fuld opladning på lidt over en time. Rigtig godt, men ikke helt på højde med eksempelvis Huawei.

Lidt ekstra zoom

Det er små detaljer, der adskiller kameraerne fra hinanden.

Du får ekstra optisk zoom i Pro'eren - 3 x kontra 2 x - som også har optisk stabilisering i telelinsen. Det er faktisk det. Ellers er funktionaliteten den samme.

Begge har alt hvad man forventer af et godt smartphone-kamera og billedkvaliteten nærmer sig de bedste konkurrenter.

Ikke nok nyt

OnePlus 7T Pro er en forrygende smartphone. Ingen tvivl om det. Men det skal primært være, hvis den buede notch-skærm og den ekstra lagerplads betyder meget for dig, at du skal vælge den fremfor OnePlus 7T.

For os betyder det ikke nok til at vi ville vælge at give de ekstra penge.

Alle de vigtigste features får du i OnePlus 7T, som er stor opgradering sammenlignet med OnePlus 7. OnePlus 7T Pro er imidlertid ikke opgraderet voldsomt, sammenlignet med forgængeren OnePlus 7 Pro.

Så måske OnePlus simpelthen bare har været for gavmilde ved grundmodellen denne gang.