Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Halvårlig Windows-opdatering på vej – hvad kan du forvente?

Microsofts store funktionsopdatering er udskudt til efteråret. Til gengæld får vi her i foråret en lille pakke forbedringer – læs her, hvad det betyder for dig.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ser du frem til nye, store forandringer i dit Windows 10, skal du ikke forvente, de kommer her i foråret. Ligesom i 2020 har Microsoft nemlig ændret planer.

En ny, stor funktionsopdatering i 2021 til Windows 10 udkommer således ikke foråret, men er blevet udskudt til efteråret. Her vil den sandsynligvis skifte navn fra 21H1 til 21H2. I stedet får brugerne en mindre pakke af forbedringer til styresystemet.

Blandt dem er funktioner, der giver større sikkerhed, fjernadgang og generelt højere kvalitet i afviklingen af apps.

Flere kameraer og sikkert miljø

Konkret indeholder mini-opdateringen, indtil videre kaldet 21H1, understøttelse af flere kameraer, internt og eksternt, via Windows Hallo, og mulighed for via Windows Defender-platformen at afvikle apps i et lukket miljø.

Dermed kan du både bruge pc’ens indbyggede kamera sammen med et eksternt. Det lukkede miljø i Windows Defender skulle gøre det muligt at teste apps og tjekke eventuelle fejl og sikkerhedsrisici uden at skade Windows 10.

To slags opdateringer

I 2020 gik Microsoft bort fra firmaets tidligere udrulning af opdateringer til Windows 10. Det betød, at vi fik en større funktionsopdatering med også visuelle forandringer i foråret 2020. Blandt andet browseren Edge i en ny version.

Efterårets funktionsopdatering, som mange danskere fik i oktober-november 2020, indeholdt derimod fejlrettelser.

Ifølge Microsoft selv skulle 21H1 give større fokus på kernen i systemet. Hvad det konkret betyder, fremgår ikke helt, men mere smidig implementering af opdateringer og stabil brugeroplevelse er nok efterspurgt af mange.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere