Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Panasonic TX-65JZ2000E: Løfter din hjemmebio til et nyt niveau

Panasonics nye top-tv hæver barren for farvekvalitet og dybde, og så har det tilmed imponerende surroundlyd fra et avanceret multihøjttaler-system.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er ingen, der helt kan trylle med farverne i en OLED-skærm som Panasonic, så vores forventninger er høje, når der lander et nyt top-tv på redaktionen. Lad os da bare indlede med at afsløre, at der ingen skuffede miner var efter det møde.

Nem opsætning

Designet er klassisk Panasonic: slankt, elegant og lettere underspillet med den diskrete sorte ramme.

Opsætningen er eksemplarisk nem. Andre producenter kunne lære noget her. Tag tv’et op af kassen og placer det direkte på den solide drejefod, så behøver du sådan set ikke gøre mere – selvom et par skruer kan være en god idé, hvis du skulle få lyst til at rykke på tv’et senere.

Brugerfladen er konventionel, med overskuelige menuer og en stor fjernbetjening. Der er dedikerede knapper til YouTube, NetFlix, Amazom Prime mm. plus en knap til stemmestyring. Det er nemt at finde rundt i og dækker alt, man forventer af et moderne tv.

JZ2000 har, hvad der skal til for at få det optimale ud af din spillekonsol. Inputforsinkelsen er lav, og med HDMI 2.1 kan du få fuld glæde af den hurtige billedopdatering på de nye Xbox Series X og PlayStation.

Tv’et har desuden en særlig Game Mode Extreme, der optimerer alle indstillinger til spil.

Avanceret 3D-lyd

Ved opstart bliver du tilbudt at foretage en lydkalibrering. Space Tune måler lydforholdene i dit rum ved at udsende støj og blip-blop-lyde i forskellige frekvenser gennem de syv Technics-højttalere – mens du holder fjernbetjeningen foran dig. Dermed afstemmes tv-lyden i rummet.

Allerede ved kalibrering kan du fornemme den separation og rumfornemmelse, højttalerne er i stand til at skabe, og da vi efterfølgende fandt passende surround-materiale, både i 5.1 og i Dolby Atmos, blev dette indtryk blot forstærket. JZ2000 er i stand til at skabe et imponerende stort og vidtspændende lydbillede trods det slanke design.

OLED i særklasse

Den største mangel er basbunden. Selvom der er indbygget subwoofer, vil man få stor gavn af at tilslutte en ekstern som supplement til tv’ets små højttalere. Men selv uden en sådan er tv’ets lydsystem mere end nok til en forrygende oplevelse i film, sport og spil.

OLED-tv har tidligere lidt under ringe lysstyrke, men den tid er forbi. Det er lykkes Panasonic at knalde styrken op, så den fint matcher LCD-baserede tv, og det betyder, at JZ2000 ikke bare er et tv til den helt mørklagte stue.

Kombineret med en kontrast uden lige, fantastisk farveglød, flydende bevægelser samt en intelligent billedprocessor og Dolby IQ, der fintuner gengivelsen både til indholdet i tv’et og til rummets skiftende lysforhold, er billedkvaliteten i JZ2000 et niveau over, hvad vi ellers har oplevet i et OLED-tv.

Især ved film brillerer tv’et, men også sport og spil leverer det med stor overbevisning.