Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Samsung klar med bomstærk mobil til arbejde og gaming - her er Galaxy Note20 Ultra

Galaxy Note20 Ultra er skabt til uhæmmet produktivitet og underholdning. Den kommer med forbedret S Pen, tæt integration med Microsoft og direkte adgang til spilstreaming.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Så skete det endelig, efter stort set alle informationer alligevel var lækket i forvejen. Samsung løftede her til eftermiddag officielt sløret for den nye Galaxy Note20-serie.

Note20 Ultra er stjernen i serien, som dog også rummer den lettere neddroslede og billigere Note20.

Kompakt storskærmsmobil

Ultra-modellen har skærm på 6,9", samme størrelse som Galaxy S20 Ultra, men Samsung har faktisk formået at gøre mobilen markant kortere. Trods den store skærm er den således relativt kompakt. Dog er den forsynet med et pænt stort kameramodul på bagsiden.

Det er en den første mobil med det nye slidstærke Gorilla Glass 7, som udgør både skærm og bagside.

Skærmen er af en ny type, som producenten kalder Dynamic AMOLED 2X. Den har lysstyrke på 1500 nits og understøtter hurtig 120Hz opdateringsfrekvens, men justerer automatisk det indhold, du ser for at forlænge batteritiden.

Processoren er Samsungs egen ottekernede Exynos 990, den samme som sidder i Galaxy S20 Ultra. Den kan sparke ydelsen op på 3,0 GHz. Batterikapaciteten er 4.500 mAh og mobilen lader ved 25W, hvilket skal give mere mere end 50 procent strøm på 30 minutter.

Smartere pen

Den absolutte hovedattraktion ved Note-modellerne er pennen, og den er undergået en markant opgradering siden de forrige modeller.

Latenstiden er nede på kun 9 ms (til sammenligning var den 42 ms på Note 10), så du får langt bedre præcision og en mere naturlig interaktion med skærmen.

Mulighederne for at navigerer med håndbevægelser i luften er udvidet takket være nye Anywhere Actions, som fungerer med alle apps, og gør det muligt eksempelvis at vende tilbage til startskærmen med et stryg med pennen.

Evnerne til at tyde håndskrift er også blevet bedre, så dine kragetæer nemt oversættes til digital tekst. Note-mobilerne er nu også i stand til at rette op på skrå eller skæv tekst, samt opstille dine noter pænt og organisere dem.

En ret genial funktion, i hvert på papiret, er at Samsung nu gør det muligt at optage lyd, mens man tager noter, og at man ved at klikke på et ord i noten, kan komme tilbage til det sted i lydoptagelsen, hvor ordet blev skrevet. Det kan være en ekstremt nyttig og tidsbesparende funktion, når man optager interviews. Vi ser frem til det teste den del.

Integreret med Office

Et styrket partnerskab med Microsoft giver sig blandt andet tilkende ved at dine noter nu automatisk kan synkroniseres med OneNote, og at det er muligt at gemme noter direkte til Word og Powerpoint.

Det er ligeledes muligt at gemme noter som billedfil eller PDF. Sidstnævnte kan nu også redigeres direkte på mobilen, hvis du eksempelvis vil lave anmærkninger i et dokument du har modtaget.

Påmindelser synkroniseres til Outlook, og når du bruger Link to Windows kan du nu få adgang til dine mobilapps direkte fra din Windows 10-computer. Det bliver desuden muligt at lave genveje til mobilindhold fra pc'en.

DeX, Samsungs skrivebordsmiljø, er selvfølgelig også en del af pakken, og det fungerer ikke kun kablet, men nu også trådløst, hvis du har en skærm med Miracast.

Gearet til gaming

Note 20 Ultra er dog ikke kun en arbejdsmobil. Der er også tænkt på gamerne. Partnerskabet med Microsoft udmønter sig i et præinstalleret Xbox Game Pass, som giver direkte adgang til et stort udvalg af spiltitler via det nye xCloud, Microsofts streamingbaserede gamingtjeneste.

Køber du en spilcontroller til xCloud, så du får noget der minder om en ægte konsoloplevelse.

Mobilen er desuden gearet til at håndtere streaming af den massive kaliber, der skal til for at køre spil over nettet. Der er både nyeste Wi-Fi 6-teknologi og 5G.

Nye videofunktioner

Kameraet er baseret på samme teknologi som i Galaxy S20 Ultra. Dog er zoomen droslet ned til "kun" 50x.

Til gengæld er der kommet nye videofunktioner. Den maksimale opløsning er fortsat 8K, med med en Pro Video tilstand er det muligt at vælge billedformater, fintune optageindstillinger, lave glidende zoom samt justere mikrofonen i forskellige retninger.

Galaxy Note20 har et knap så stærkt kamera, lidt mindre (6,7") og knap så avanceret skærm samt lidt lavere batterikapacitet og knap så hårdført design. Her må du nøjes med Gorilla Glass 5 foran og bagpå, dog har den også, ligesom Note 20 Ultra, en IP68-certificering.

Begge mobiler kommer i den nye farve Mystic Bronze, og fås desuden i Mystic Black. Note 20 Ultra fås også i Mystic White. Priserne bliver således:

Note20: 256GB: 8.299 kroner

Note20 Ultra: 256GB: 10.199 kroner

Note20 Ultra:  512GB: 10.899 kroner

De fulde specifikationer for Note 20-serien:
















































































GalaxyNote20 Ultra GalaxyNote20
77.2 x 164.8 x 8.1t 75.2 x 161.6 x 8.3t
208g 192g (LTE/Sub6)
6.9" WQHD+ Edge 6.7" FHD+ Flat
(19.3:9, Adaptive120Hz) (20:9, 60Hz)
3.5Φ 4.6Φ
FOD (ultrasonic, 9x4) FOD (ultrasonic, 9x4)
108MP PD OIS (F1.8, 0.8) 12MP 2PD OIS (F1.8, 1.8㎛)
12MP (F3.0, 1.0, OIS, Optical 5x Zoom) 64MP (F2.0, 0.8㎛, OIS, Hybrid 3x Zoom)
12MP (F2.2, 1.4) 12MP (F2.2, 1.4㎛)
10MP 2PD AF (F2.2, 1.22) 10MP 2PD AF (F2.2, 1.22㎛)
Exynos990 (7nm) + S5123 Exynos990 (7nm) + S5123
8 / 12 GB LPDDR5 8 GB LPDDR5
256 / 512 GB, microSD 256 GB
4,500mAh 4,300mAh
25W / 15W / 4.5W 25W / 15W / 4.5W
O X
3mics, Stereo Speaker 3mics, Stereo Speaker
IP68, Wi-Fi 6 IP68, Wi-Fi 6

Læs vores test af forgængere, Samsung Galaxy Note 10+ herunder:

https://www.altomdata.dk/galaxy-note10-test-samsungs-monstermobil-har-det-hele/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere