Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Epos Sennheiser GSX 300: Opgrader dit gaming-headset for billige penge

Det lille lydkort giver dig stor surround og bedre mikrofonlyd til dit eksisterende headset, uden at rive bunden ud af budgettet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Lyden direkte ud af en pc sjældent særlig spændende. Man kommer ofte langt ved at opgradere med et eksternt lydkort. GSX 300 er en relativt billig, og dejligt simpel, løsning.

Den lille sag er forsynet med en stor volumenknap på fronten, så der er nem fysisk kontrol af lydstyrken. Ved siden af er en diskret knap til enten tænd/sluk eller surround-aktivering. Bagpå er microUSB-port som tilslutning til pc, samt indgang til mikrofon og udgang til lyd, begge i minijack-format.

Nemt at bruge

Når GSX 300 er tilsluttet din pc kan du vælge det som ind- og udgang i stedet for din pcs indbyggede lydkort. Samtidig bliver der adgang til bruge Epos gaming suite som kan hentes på producentens hjemmeside. Her er adgang til alle lydkortets funktionalitet. Der skal igen lyde ros for simpelheden. Det er utrolig nemt for at brugeren at overskue hvad der er af funktioner og hvordan de bruges.

En lydtest-funktion gør det desuden nemt at høre effekten af de indstillinger man har gjort - der skiftes automatisk mellem den rene lyd og de indstillinger du har gjort.

Der er også adgang til en EQ og et lille udvalg af presets (du kan selv tilføje dine egne). Her får man optimerede indstillinger til musik, spil og film.

Der er yderligere en menu til mikrofonindstillinger, som med funktioner til at optimere stemmeklangen, indstille input-styrke, noise gate, EQ, støjreduktion m.m.

Meget for pengene

Det er således især gamere, der får glæde af dette lydkort. Mulighederne for at optimere mikrofon samt ikke mindst den indbyggede 7.1 surround simulering gør faktisk at man kan opgradere et simpelt headset med til et mere avanceret gaminigeaset, der matcher nogle af de dyrere i udvalget af  features. Vi testede det blandet andet med Epos GSP 300 - et godt og simpelt lydkort til en stærk pris, men uden de avancerede features, man får, hvis kobler det i GSX 300. Så nærmer det sig faktisk den betydeligt dyrere model, GSP 600.

Vi testede også lydkortet med et mere audiofilt hi-fi-headset fra Grado, for at se, hvad det kunne præsentere i forhold til musik. Resultatet var ikke overrumplende, dog fik vi et bredere lydbilleder og en mere elegant gengivelse af de øvre frekvensen. Ikke desto mindre er det helt klart gameren, der vil få mest ud af GSX 300, og til en pris på kun 649 kroner, så får man altså også ret meget smæk for skillingen.

Pris: 649 kroner

 
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere