Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Fremtidsforsker: Zooms nye platform gør det som vi har brug for

Fremover skal Zoom ikke kun være en videomødeplatform. Den nye Zoom One skal samle alle online-funktioner i en og samme portal, der skal gøre det lettere for de hybride arbejdspladser – og det har vi brug for, mener fremtidsforsker.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi lever i en verden, hvor de hybride møder er blevet en realitet. Mange har dog stadig svært ved at afholde effektive onlinemøder og -konferencer, og det giver bagslag for både virksomhed og ansatte.

”Online forstærker bare alt det, der er i forvejen. Så synes man, at møder er kedelige, så synes man at onlinemøder er skrækkelige og forfærdelige,” siger fremtidsforsker Anne Skare Nielsen til AOD PRO.

Når Zoom nu lancerer en ny platform, Zoom One, som skal samle en lang række kommunikations- og samarbejdsværktøjer i én sikker og skalerbar platform, så byder Anne Skare Nielsen det velkomment.

”Det er klart en god idé med de løsninger. De færreste har knækket koden til onlinemøderne. De tager de fysiske møder og flytter dem online, og det bliver tit ulideligt,” mener Anne Skare Nielsen.

Den nye Zoom One giver brugere af videoløsningen adgang til videomøder, chatfunktion, whiteboards og telefoni, oplyser selskabet.

Anne Skare Nielsen. De færreste har ifølge futuristen Anne Skare Nielsen knækket koden til onlinemøderne. De tager de fysiske møder og flytter dem online, og det bliver tit ulideligt.

Det betyder, at brugerne kan samarbejde på whiteboards under et onlinemøde, hvilket skulle gøre løsningen til et effektivt værktøj for virksomheder, der har indført en hybrid arbejdsmodel.

”Vi skal huske at bruge det digitale rum til det, som det er beregnet til. Nemlig at samarbejde på tværs af tid og rum. Man behøver ikke nødvendigvis at være sammen fysisk på samme tid og i samme rum,” pointerer Anne Skare Nielsen.

Nu en kommunikationsplatform

I en pressemeddelelse skriver salgschef for Zoom i Norden og Benelux Ole Mygind:

”Zoom-platformen har udviklet sig fra at være en mødeapp til nu at være en omfattende kommunikationsplatform, og det har derfor været et helt naturligt skridt i vores udvikling at introducere en ny indpakning med Zoom One.”

Zoom One kommer med en række andre nye funktioner, blandt andet live oversættelse af undertekster. Dette gælder dog ikke på dansk, men på de store hovedsprog som engelsk, forenklet kinesisk, hollandsk, fransk, tysk, italiensk, japansk, koreansk, russisk, spansk og ukrainsk.

Zoom One giver også mulighed for at få en oversat transskription af et onlinemøde, hvor Zoom-brugerne ud over engelsk kan vælge mellem 10 tilgængelige sprog.

”Vi har brug for digitale værktøjer der holder styr på, hvad der sker på mødet,” påpeger Anne Skare Nielsen.

Slatne onlinemøder

Men hun løfter også en forsigtig pegefinger. Vi må ikke bare hovedkulds kaste os ind i onlinemøderne – vi skal have styr på, hvad vi laver.

”I virkeligheden skal vi have kørekort til møder. I stedet for at det bliver noget med en halvslatten agenda, og så tager vi lige bordet rundt, og så går folk derfra og har snakket om alt muligt andet end der var meningen. Altså god mødeledelse – det er alfa og omega, ikke mindst online,” mener Anne Skare Nielsen.

Seks forskellige løsninger

Den nye Zoom One giver brugerne mulighed for at vælge mellem forskellige løsninger alt efter mødebehov:

Den første er Zoom One Basic, som giver op til 40 minutters gratis Zoom-møder, hvor der kan være op til 100 deltagere. Desuden kan man anvende Zooms chatfunktion uden for mødet, Zooms whiteboard til synkront og asynkront arbejde og transskription af mødet i realtid.

Den anden, Zoom One Pro, har de samme funktioner som Zoom One Basic og uden mødetidsbegrænsninger samt mulighed for cloud-optagelser.

Den tredje er Zoom One Business med det samme som Zoom One Pro, men med mulighed for at afholde møder med op til 300 deltagere. Desuden kan Zooms whiteboard-funktion benyttes ubegrænset.

Fjerde trin, Zoom One Business Plus, inkluderer det samme, som Zoom One Business tilbyder, og giver desuden adgang til Zoom Phone Pro med ubegrænsede regionale opkald og Zooms nye oversættelsesfunktion.

Endelig er der Zoom One Enterprise samt Zoom One Enterprise Plus, som negge har større mødekapacitet og flere funktioner, herunder mulighed for at afholde webinarer på Zoom.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere