Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Jabra Elite 7 Pro: Perfekt til samtaler

Designet er perfekt, og teknologisk set er sættet langt fremme. Lyden er dog ikke i topklasse.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi kan godt tillade os lidt national stolthed, for danske Jabra kan med god ret kaldes fader til de helt trådløse øretelefoner.

Producenten var den første, som det for alvor lykkedes at skabe et ægte trådløst headset, og efterfølgende har producenten gjort et flot stykke arbejde med at forfine teknologien.

Perfekt design

Elite 7 Pro er Jabras mest avancerede model lige nu. Man fornemmer et stort know-how såvel i design som teknologi.

Elite 7 Pro sælges i en kompakt og stilren æske, og ørestykkerne er perfekt udformede – nemme at håndtere, stikker minimalt ud af ørerne og sidder trygt og godt, som var de formstøbt til din øregang.

Rig på funktioner

Med appen Jabra Sound+ er man nemt i gang. Her bliver man hjulpet til at finde den rette størrelse gummi samt opnå optimal støjreduktion og individuelt tilpasset lydprofil baseret på din hørelse.

Du kan også skræddersy betjeningen, vælge stemmeassistent (desværre ikke Google Assistant) og endda selv designe appens opsætning ved at flytte rundt på en række modulære widgets. Det er lækkert lavet og fungerer langt henad vejen udmærket.

Lidt småknaster hist og her slipper man dog ikke for. Headsettet mister forbindelse til appen af og til, og selvom der tydeligvis var ujævnheder i vores hørelse, blev vi aldrig helt sikre på, om der reelt var ændret noget i lyden, efter vores lytteprofil var oprettet. Det er ikke muligt at lave en A/B-sammenligning eller deaktivere profilen.

Suverænt til opkald

Gengivelsen er ikke desto mindre god. Der er flot balance og detaljerigdom, når du lytter til musik, dog føles lydbilledet lidt trangt.

Til opkald er Elite 7 Pro ret overlegen takket være en hær af avancerede mikrofoner. Støjreduktionen er også fin, men ikke i nærheden af de bedste rivaler.